fbpx

Seminarier


I våra seminarium söker vi efter samtal, inspel och förbindelser mellan vår samtids stora frågeställningar, men perspektivet kan ändå vara det lokala. Tillsammans med vår publik möter vi inbjudna gäster som såväl delar med sig som tar del i ett samtal med oss. Genom att ompröva seminariets traditionella rum ska alla som vill kunna diskutera, ge synpunkter och ställa frågor. Många tänker bättre än en.

Läs om våra tidigare seminarier under hösten 2015 här:
Om platsens betydelse – den urbana normen
Våld mot kulturarv – ett ideologiskt vapen genom tiderna



                                                  Onsdag den 9 december kl 19.00
                                       Folkteatern i Gävleborg och MittMedia presenterar:
                                          Allsångsseminarium med Tunnelbaneorkestern!

Tunnelbaneork

Onsdag den 9 december kl 19.00 – 21.00?
Fri entré. Förboka på biljett@gavlefolkteater.se eller 026 – 54 65 19 för att vara garanterad plats.
Samtalsledare: Gunilla Kindstrand

I höst är det 100 år sedan fackföreningsaktivisten Joe Hill avrättades i Salt Lake City i USA. Den emigrerade Gävlebon blev en av Amerikas mest fruktade folkkämpar genom sitt engagemang och sina sånger. I och med jubileet bjuder Folkteatern i Gävleborg och MittMedia in till ett Joe Hillskt allsångsseminarium med Tunnelbaneorkestern.

Joel Hägglund, känd för eftervärlden som Joe Hill var protestsångaren som emigrerade från Sverige till USA och han har kallats för den moderna politiska visans fader. Mötet mellan hans texter och Tunnelbaneorkestern blir med denna historia självklart. Tunnelbaneorkestern är en orkester som är öppen för alla som spelar i Stockholms tunnelbana. Här möts musicerande EU-migranter och studenter från musikskolor och orkestern organiserar skolade och självlärda musiker från världens alla hörn. Den 9 december hälsar vi en del av Tunnelbaneorkestern välkomna till Folkteatern i Gävle för att bjuda på några av Joe Hills låtar och initiera ett samtal om vad dessa texter kan betyda för oss idag.

”Don´t mourn – Organize!” uppmanade Joe Hill sina vänner vid sin egen avrättning. Utifrån detta upprop frågar vi oss hur vi organiserar oss idag? Vem och vilka skapar engagemang och hur förvaltas förändringsvilja i medier, på kulturinstitutioner och genom privata initiativ?

Med hjälp av vår panel Patrik Oksanen, ledarskribent MittMedia, Max Valentin, initiativtagare Tunnelbaneorkestern och Arabella Lyons, skådespelare Folkteatern i Gävleborg, bjuds det på samtal och allsång på Folkteatern den 9 december kl 19.00

Mittmedia _centrerad