fbpx

Hållbarhetsarbete

Folkteatern Gävleborg driver för närvarande ett utvecklingsarbete kring hållbarhet. Arbetet syftar bland annat till att lyfta frågor, idéer, framtidsvisioner och goda exempel som vi tror leder till hållbarhet för klimatet och miljön. Fokusområden för omställningsarbetet är Kunskap, Påverkan, Tid, Resurser och Samverkan. Konkret arbetas det på flera fronter parallellt för att förändra teaterns arbetssätt, hitta samarbeten lokalt, regionalt, nationellt och internationellt samt vidga den konstnärliga blicken utifrån ett hållbarhetsperspektiv och på andra vis agera klokare som kulturinstitution i den tid vi lever i och de utmaningar vi står inför.

Arbetet drivs i första hand av en grupp bestående av Annika Bromberg, Åsa Norling, Anna Ardelius, Cecilia Wernesten, Peter Oijens och Adam Knapasjö. Kontakta oss gärna om du har några frågor eller vill samverka på något vis. Kontaktuppgifter till oss finner du här.

 

Medverkan på Prag Quadrinnalen

Prag Quadrinnalen är världens största utställning och nätverksplattform för teaterscenografi, kostym, ljus och ljuddesign. År 2023 gick den av stapeln mellan den 7/6 och 18/6. Scenograferna Annika Nieminen Bromberg och Anna Ardelius blev inbjudna att representera Sverige.  

Läs deras rapport från utställningen.