fbpx
Längd: ca 1 timme
1 Speltillfällen

Känn dig som hemma, njut av musiken! Lyssna på sånger från hjärtat med Robert och musikerna Khaldoun Jawish, Brusk Dibo och Mohammed Ismail som spelar oud, saz och derbakeh. Kanske spelas just din favoritlåt av fantastiska Fairuz eller andra folkkära ikoners sånger? Några utvalda låtar är dessutom översatta till svenska.

Folkteatern Gävleborg skapar scenkonst tillsammans med vår publik i Gävleborg och i världen. Våra ledord är: Mod, delaktighet, kontinuitet, generositet, gemenskap och respekt.
Ta din oud och låt oss sjunga!
Varmt Välkommen!

Konserten turnérar till tre platser i länet i vår:

►Fredag den 17 maj kl 18.00
Plats: Café Världen, Hudiksvall
Fri entré

►Lördag den 18 maj kl 18.00
Plats: Folkteatern, N Rådmansgatan 23, i Gävle.
Fri entré, men föranmäl dig gärna

►Söndag den 19 maj kl 16.00Fri entré
Plats: Musikverket, Kulturcentrum i Sandviken
Fri entré

Om musikerna:

Robert Hannouch är frilansande skådespelare och musikalartist som tidigare arbetat på Folkteaterns Gävleborg. Han har medverkat i ett stort antal teater- och musikalföreställningar både i Sverige och i England, och har även setts på TV och film bl.a. i den prisbelönta Habib & the Thief (2022). Robert har också uppträtt på Beiteddine Festival i Libanon och körat bakom Elton John vid ett flertal tillfällen.

Brusk Dibo är från Syrien. Han spelar saz, sazbush och buzuk. Han har ett stort och smittande intresse för orientalisk musik och kultur. Brusk har deltagit i många
kulturevenemang i Syrien Holland och Sverige och är sazlärare på kulturskolan i Sandviken.

Khaldoun Jawish är från Syrien. Han spelar både oud (luta) och gitarr och är specialist på orientalisk och flamencomusik. Khadoun har deltagit i många kulturevenemang i Syrien,
Jordanien, Dubai och Sverige.

Mohamed Ismail är skådespelare och musiker från Egypten.  Medo, som han kallar sig, har fått sin utbildning hos, och under många år varit en del av, El Warsha Theatre i Kairo. Han har deltagit i flera internationella teaterfestivaler bl.a. Festival D´Avignon i Frankrike, Mediterranean Sea Festival i Italien, D-Caf Festival i Egypten. I Sverige har han arbetat på Teater Tribunalen, Dramaten, Romeo & Julia Kören och Teater Gyllene Draken. Som filmskådespelare har Medo medverkat i flera filmer av den egyptiske filmregissörens Yousry Nasrallah.


 

Spelschema