fbpx
Längd: uppgift saknas
1 Speltillfällen

Den 16 – 18 augusti är det återigen dags för Gävle Pride. Precis som förra året kommer Folkteatern bjuda på både fest och kultur tillsammans med stadens största kulturaktörer.

Litterär Queersalong på Café Amadeus i Gävle Teater

Yolanda Bohm, Sara Lövestam och Joel Mauricio Isabel Ortiz

Yolanda Bohm (foto: Casia Bromberg), Sara Lövestam (foto: Peter Knutson) och Joel Mauricio Isabel Ortiz (foto: Göran Segeholm)

Torsdag den 16 augusti kl 18 – 21 bjuder vi på en litterär queersalong i vackra Café Amadeus på Gävle Teater. Vi har bjudit in några av Sveriges mest intressanta normbrytande skribenter och poeter just nu; spoken word-artisten och transaktivisten Yolanda Bohm, flerfaldigt prisade Sara Lövestam och den rosade debutanten Joel Mauricio Isabel Ortiz.

Dessutom har vi en open mic del för lokala förmågor, om det är du är du varmt välkommen att anmäla intresse att läsa en egen text under kvällen till pride@folkteaterngavleborg.se, vi söker röster och texter som på ett eller annat sätt tar avstamp i normbrytande-, queera- eller icke-straighta erfarenheter eller reflektioner.

Evenemanget har fri entré men begränsat antal platser, säkra din plats genom att föranmäla dig i bokningsformuläret nedan*.

Yolanda Bohm är en spoken word-artist och transaktivist som dessutom föreläser och jobbar som lärare och workshopsledare. Just nu aktuell med sin poesidebut Ikon.

Sara Lövestam är en flerfaldigt prisad författare, som sedan sitt genombrott skrivit romaner både för barn och vuxna såväl som hyllade grammatikböcker. Hon kallar sig själv grammatikapostel och är också känd för många som domare i radioprogrammet Lantzkampen. För hbtq-publiken är hon även känd som krönikör i QX 2007-2017, och hennes romaner befolkas bland annat av gränslösa flator, lesbiska i rösträttsrörelsen och transpersoner som löser brott.

Joel Mauricio Isabel Ortiz är född 1987 i Colombia. Uppvuxen i Norrköping. Författare, dramatiker, skådespelare. Just nu aktuell med debutromanen Sången om en son (Norstedts) samt med en novell i den queera antologinovellsamlingen Hetare (Rabén & Sjögren). Joel arbetar för tillfället på Unga Klara i Stockholm som skådespelare. Hen är frilansande skribent för bland annat Ottar och Feministiskt perspektiv och sitter i Stockholm Prides styrelse.

Arrangeras i samarbete med Gävle Teater.

Queer as Folk – Nattklubb på Konserthuset – Live: Beri

Beri | Foto: Saga "Niceguzz" Berlin

Beri | Foto: Saga ”Niceguzz” Berlin

Fredag den 17 augusti bjuder vi precis som förra året på nattklubb på Konserthuset när Queer as Folk gör efterlängtad come back. Festen är för alla HBTQI-personer med vänner som vill festa ihop och vi hoppas att det blir lika svettigt, trångt och kul som förra året. Det nya stjärnskottet på den lesbiska musikhimlen, Beri, spelar live! Bakom skivspelarna står förutom förra årets favoriter Mohamed Touzari och S Pousette även Julia Gidlöw från klotterklungan. Det blir dansant och beatig hip hop, pop och RnB. Fri entré kl 21-22 eller hela kvällen om du skriver upp dig på gästlistan i bokningsformuläret*. Övriga 80 kr.

Arrangeras i samarbete med Gävle Konserthus och HBTQ+ event i Gävle.

*Genom att föranmäla dig eller skriva upp dig på gästlistan så godkänner du att vi sparar dina kontaktuppgifter och kontaktar dig i framtiden kring arrangemang vi tror intresserar dig. Om du efter anmälan vill att vi raderar dina kontaktuppgifter kan du maila till info@folkteaterngavleborg.se och be att få dem raderade.

Tillgänglighet

Gävle Teater:

Lokalen nås via trappor eller hiss.

Hiss: finns från gatuplan till parkettvåning och cafévåning. Ring på vid den gråa dörren till vänster om biljettkassan, säg till i biljettkassan eller fråga någon av teatervärdarna i foajén.

Rullstolsanpassad toalett: finns på cafévåningen.

Vid frågor om tillgänglighet för Gävle Teater kontakta Emma Sörensen 072-713 00 47 eller maila till  emma.sorensen@gavleteater.se.

Konserthuset: 

Inga trappor, festen är på entréplanet.

Parkering: Handikapparkering finns på parkeringen utanför Gävle Konserthus.

Entré: Vid entrédörrarna finns tryckknapp för automatisk dörröppning.

Rullstolsanpassad toalett: Finns på entréplanet.

Vid frågor om tillgänglighet för om Konserthuset ring på tfn. 026-17 29 00 eller maila till biljett@gavlekonserthus.se.

Har du några frågor kring arrangemangen eller tillgänglighet i allmänhet kan du kontakta Vilma Seth på Folkteatern, vilma.seth@folkteaterngavleborg.se.

Spelschema