Spelschema Om Axmar Bruk Erbjudande Bussen från Gävle Teaterresor

Axmar Hytta är spelplatsen för Folkteatern Gävleborgs uppsättning av den klassiska romanen Mästaren och Margarita med premiär den 30 maj. En plats med anor från 1670-talet. Vi ställs, precis som författaren till Mästaren och Margarita Michail Bulgakov och hela mänskligheten före honom, inför den eviga frågan: vad är sanning?

Mästaren och Margarita är en berättelse om lögner, kärlek, makt och frihet, om en korsfästelse och en djävulsbal, om förvirrade människor som försöker att förstå också sådant som är svårt att förstå, om konstnärskap och sanning. Historien innehåller också en roman i romanen, som på grund av sitt innehåll inte får publiceras. En bok som råkar vara den alldeles sanna beskrivningen av vad som hände den där berömda påsken i Jerusalem för 2000 år sedan, när en ung man anklagad för uppvigling blev dömd till döden genom korsfästelse.

I Hyttan i Axmar får vi möta den unge mannen och Pontius Pilatus som dömer honom till döden, Djävulen som prövar och förvirrar de människor som vägrar tro på honom, en stor talande katt, trollerikonster, en poet vars liv får en helt ny riktning och så, naturligtvis, Mästaren, författaren som skrivit den alldeles sanna romanen, och hans Margarita som gör en pakt med Djävulen för att få tillbaka den man, och den bok, hon älskar.

Under våren bjuder vi in till repetitioner av vår kommande föreställning Mästaren och Margarita, där du som publik får ta del av vårt intensiva arbete mot premiär. Kom och få en inblick i hur föreställningen växer fram och får liv! Boka din plats i kalendariet nedan.

 

Mästaren och Margarita är en berättelse om vad som kan hända när magi och verklighet möts. Jag tror att det finns tillfällen när sådana möten sker och för mig är det teaterns själva kärna. Därför är det så speciellt att få göra just Mästaren och Margarita. Men en sådan berättelse kan man inte göra varsomhelst, man måste hitta en plats som är verklig, magisk och också bär en egen historia. Axmar bruk är ett sådant ställe. /Natalie Ringler, regissör

 

Förhandsrepotage:

Hela Hälsingland: Folkteatern till Axmar med Mästaren och Margarita: “En pjäs om den lilla människan som står ensam mot ett samhälle”

Arbetarbladet: Från supermodern industri till rivningshotad tjärfabrik – nu flyttar djävulen in i Axmars masugnAxmar bruk – det idylliska bruket vid havet

Börja din upptäcksfärd i Axmar bruk med en picknick i slottsparken. Promenera sen längs dammarna till lusthuset, smedjeruinerna och kvarnen, förbi badplatsen till Axmar Brukscafé som dukar upp en enkel lunch eller kaffe med hembakat dopp bland äppelträden.  Fortsätt in i parken till ”marknadsgatan”, där marknadslördagar med lokalproducerad mat och hantverk lockar många besökare varje sommar. Längs ”bruksgatan” ligger Axmar Bruksbod, med egenproducerade delikatesser och honung. Hyttan en bit ner, med masugn och rostugn, vittnar om brukets fornstora dagar. Nere i viken ligger Bläckhornet, där du kan köpa konst och hantverk. Se sommarens marina utställning i Båthuset och fortsätt till gästhamnen, där Axmar Brygga Havskrog serverar förstklassig middag i det gamla slaggstensmagasinet med utsikt över havet och öarna. Vill du stanna längre så kan du stå med husbil på ställplatsen vid ”Bryggan” eller övernatta på Axmar Bruksbod B&B och fortsätta att upptäcka allt vad Axmar bruk har att erbjuda.

Förutom den fantastiska miljön erbjuder Axmar bruk en mängd aktiviteter: Guidade turer, marknadslördagar, Axmar bruksdag, teater, konserter, utställningar, natursafari och mycket mer. Utmana dina kunskaper med appen Kulturjakten. För den äventyrlige finns fina vandrings- och cykelleder, eller dyk bland de utmärkta vraken. Utforska öarna med egen båt, till exempel Kusön, en bevarad fiskeby och fina badvikar eller Kusö Kalv, med orörd natur.

Axmar bruk som tillhör Järnriket och ligger längs Jungfrukusten, på gränsen mellan Gästrikland och Hälsingland, har anor från 1670-talet. Brita Behm, ”Järn-Brita” styrde bruket med järnhand i 50 år på 1700-talet. Under senare delen av 1800-talet byggdes nya masugnen i Hyttan och verksamheten flyttades närmare hamnen. Tack vare den värdefulla industri- och kulturhistorien blev bruket kulturreservat 2011. Området ingår i Axmar naturreservat, södra Bottenhavets största sammanhängande oexploaterade skärgårdsområde.

Varmt välkommen till Axmar bruk!


Erbjudanden från Axmar bruks entreprenörer:

► Bed&Breakfast och Gårdsbutik med ekologiska och lokalproducerade produkter.

Ombonat och hemtrevligt med personlig och hög service.
Ordinarie priser: Dubbelrum 1250:- | Enkelrum 775:- | Extrasäng 475 kr
Se Mästaren och Margarita och få 10% rabatt på boendet, mot uppvisande av biljett.

___________

► Välkomna att gästa Axmar Brygga Havskrog i anslutning till er teaterföreställning

Ta del av vårt teatererbjudande! 

Trerätters teatermeny

Gravad och sotad lax kryddad med gin, picklade senapsfrön, gurka, fänkål och rostad kavring

Gräddad torskrygg med Kusösås, smaksatt med caviar, löjrom och forellrom. Serveras med potatispuré

Kolapannacotta med blåbär, rosmarin, salta maränger och vitchokladmousse

Pris: 399 kr (ordinarie pris 473 kr)
Priset gäller mot uppvisad teaterbiljett.

Boka mat och bord på e-post kontakt@axmarbrygga.se eller telefon 0297- 320 00.
Självklart finns ordinarie meny att välja från då med ordinarie priser.

___________

► Axmar Brukscafé erbjuder landgång på hembakt bröd o kaffe för 100 kr vid föreställningsdagarna i Axmar.
Ordinarie sortiment finns också. Axmar Brukscafé står även för pausserveringen till Mästaren och Margarita.

 


Ta bussen från Gävle till Axmar bruk och Mästaren och Margarita!

Bussbiljett kostar 20 kr tur och retur. Den köps online och ligger i samma varukorg som biljetterna.

Tidtabell vid föreställning kl 15.00

13.30 Fr Gävle C hpl X

14.10 Norrsundet centrum busshpl
14.20 Bergby centrum busshpl
14.40 Axmar bruk

Föreställningen beräknas vara slut ca kl 18.00. Bussen avgår från Axmar ca kl 18.30 och är åter i Gävle ca kl 19.20

Bussen kan också stanna på mellanliggande busshållplatser längs rutten, men dessa måste då bokas via busschaufför Max Kock på tfn: 073-960 53 00.

Tidtabell vid föreställning kl 19.00

17.30 Fr Gävle C hpl X

18.10 Norrsundet centrum busshpl
18.20 Bergby centrum busshpl
18.40 Axmar bruk

Föreställningen beräknas vara slut ca kl  22.00. Bussen avgår från Axmar ca kl 22.30 och är åter i Gävle ca kl 23.20

Bussen kan också stanna på mellanliggande busshållplatser längs rutten, men dessa måste då bokas via busschaufför Max Kock på tfn: 073-960 53 00.


Ta bussen till föreställningen från orter runt om i Gävleborg!

Till tre av vårens föreställningar i Axmar bruk arrangerar länets teaterföreningar bussresor från orter runt om i Gävleborg. Efter föreställningen har du även chansen att avnjuta en härlig middag på Axmar Brygga Havskrog innan avresa hem.

HOFORS – SANDVIKEN – AXMAR BRUK | Söndag den 2 juni
Bussen avgår kl 12.30 från Hofors centrum busshållplats – kl 12.45 Torsåker – kl 13.00 Storvik – kl 13.15 Sandviken – 14.15 Axmar bruk
Föreställningen börjar kl 15.00 och efteråt serveras middag på Axmar Brygga Havskrog. Bussen hem avgår kl 20.00.

Klicka här för att köpa din biljett!

EDSBYN – BOLLNÄS – AXMAR BRUK | Söndag den 9 juni
Bussen avgår kl 13.00 från Edsbyn Hotell – kl 13.15 Alfta – kl 13.40 Bollnäs – kl 13.55 Kilafors –  ca kl 14.40 Axmar bruk.
Föreställningen börjar kl 15.00 och efteråt serveras middag på Axmar Brygga Havskrog.Bussen hem avgår kl 20.00.

Klicka här för att köpa din biljett!

HASSELA – HUDIKSVALL – SÖDERHAMN – AXMAR BRUK | Söndag den 16 juni
Bussen avgår kl 12.15 från Hassela Busstation – kl 12.40 Bergsjö Busstation – kl 13.15 Hudiksvall Resecentrum – kl 14.00 Söderhamn Svea Bio – ca 14.30 Axmar bruk
Föreställningen börjar kl 15.00 och efteråt serveras middag på Axmar Brygga Havskrog. Bussen hem avgår kl 20.00.

Klicka här för att boka din biljett från Hassela och Bergsjö!
Klicka här för att köpa din biljett från Söderhamn!

Biljetter från Hudiksvall är tyvärr slut. Om du vill åka från Hudiksvall går det bra att boka din biljett via ovan nämnda teaterföreningar. Meddela gärna via mejl: karinekb@gmail.com att du ska åka med bussen från Hudiksvalls resecentrum, så att vi kan räkna in dig. 


Tillgänglighet

Tillgänglighetsinformation för föreställningar i Hyttan i Axmar

  • Parkeringsplatser finns tillgängliga för dig med tillstånd för rörelsehindrade nära entrén och kommer vara tydligt skyltat på plats.
  • Lokalen är tillgänglighetsanpassad för dig som är rullstolsburen. Det är inga trappor eller höga trösklar. Föranmäl dock gärna ditt besök så vi kan förbereda rullstolsplats i salongen (vid behov).
  • Alla gångstigar i parken är tillgänglighetsanpassade.
  • Handikappanpassad toalett finns i anslutning till föreställningslokalen samt i Axmar Brukscafé.
  • Teckenspråks- och syntolkning erbjuds vid förfrågan. Kontakta oss i god tid innan ditt besök. Kontaktuppgifter nedan.
  • Ledsagare har fri entré, kontakta info@folkteaterngavleborg.se för att boka.
  • Är du känslig för starka dofter/starkt ljus/höga ljud eller liknande kontakta info@folkteaterngavleborg.se innan ditt teaterbesök. Teaterrök och eld förekommer i föreställningen.
  • Kontaktperson för frågor om tillgänglighet eller för bokning av tecken- eller syntolkning är Amanda Torsdotter, tfn. 026- 54 65 11 eller mail amanda.torsdotter@folkteaterngavleborg.se

Spelschema

28 maj Genomdrag av Mästaren och Margarita
Hyttan i Axmar bruk
Fri entré men förbokning krävs
Vi bjuder in till ett genomdrag i Hyttan i Axmar bruk. Kvällen beräknas avslutas ca kl 22.00
Boka plats
29 maj Buss till generalrepetition av Mästaren och Margarita
Buss ToR från Gävle C - Axmar Bruk
20 kr
Bussen avgår 16.30 Fr Gävle C hpl X | 17.10 Norrsundet centrum busshpl | 17.20 Bergby centrum busshpl | 17.40 Axmar bruk. Generalrepetitionen beräknas vara slut ca kl 21.00. Bussen avgår från Axmar ca kl 21.30 och är åter i Gävle ca kl 22.20 Bussen kan också stanna på mellanliggande busshållplatser längs rutten, men dessa måste då bokas via busschaufför Maximilan Kock på tfn: 073-960 53 00.
Köp nu
29 maj Generalrepetition av Mästaren och Margarita (FULLBOKAT)
Hyttan i Axmar bruk
Fri entré men förbokning krävs
Vi bjuder in till generalrepetition i Hyttan i Axmar bruk. Kvällen beräknas avslutas ca kl 21.00
30 maj Hyttan i Axmar bruk
Vuxen: 300 kr | Ungdom t o m 26 år/studerande: 200 kr
Bussar går ToR Gävle C - Axmar bruk. Köp bussbiljett online där du köper din teaterbiljett.
Köp nu
1 jun Hyttan i Axmar bruk
Vuxen: 300 kr | Ungdom t o m 26 år/studerande: 200 kr
Bussar går ToR Gävle C - Axmar bruk. Köp bussbiljett online där du köper din teaterbiljett.
Köp nu
2 jun Hyttan i Axmar bruk
Vuxen: 300 kr | Ungdom t o m 26 år/studerande: 200 kr
Bussar går ToR Gävle C - Axmar bruk. Köp bussbiljett online där du köper din teaterbiljett.
Köp nu
5 jun Hyttan i Axmar bruk
Vuxen: 300 kr | Ungdom t o m 26 år/studerande: 200 kr
Bussar går ToR Gävle C - Axmar bruk. Köp bussbiljett online där du köper din teaterbiljett.
Köp nu
6 jun Hyttan i Axmar bruk
Vuxen: 300 kr | Ungdom t o m 26 år/studerande: 200 kr
Bussar går ToR Gävle C - Axmar bruk. Köp bussbiljett online där du köper din teaterbiljett.
Köp nu
8 jun Hyttan i Axmar bruk
Vuxen: 300 kr | Ungdom t o m 26 år/studerande: 200 kr
Bussar går ToR Gävle C - Axmar bruk. Köp bussbiljett online där du köper din teaterbiljett.
Köp nu
9 jun TEATERRESA från Edsbyn-Alfta-Bollnäs-Kilafors

Voxnadalens Riksteaterförening arrangerar teaterresa till Mästaren och Margarita. Läs mer och boka via länken!
Läs mer
9 jun Hyttan i Axmar bruk
Vuxen: 300 kr | Ungdom t o m 26 år/studerande: 200 kr
Bussar går ToR Gävle C - Axmar bruk. Köp bussbiljett online där du köper din teaterbiljett.
Köp nu
13 jun Hyttan i Axmar bruk
Vuxen: 300 kr | Ungdom t o m 26 år/studerande: 200 kr
Bussar går ToR Gävle C - Axmar bruk. Köp bussbiljett online där du köper din teaterbiljett.
Köp nu
15 jun Hyttan i Axmar bruk
Vuxen: 300 kr | Ungdom t o m 26 år/studerande: 200 kr
Bussar går ToR Gävle C - Axmar bruk. Köp bussbiljett online där du köper din teaterbiljett.
Köp nu
16 jun Hyttan i Axmar bruk
Vuxen: 300 kr | Ungdom t o m 26 år/studerande: 200 kr
Bussar går ToR Gävle C - Axmar bruk. Köp bussbiljett online där du köper din teaterbiljett.
Köp nu
19 jun Hyttan i Axmar bruk
Vuxen: 300 kr | Ungdom t o m 26 år/studerande: 200 kr
Bussar går ToR Gävle C - Axmar bruk. Köp bussbiljett online där du köper din teaterbiljett.
Köp nu
20 jun Hyttan i Axmar bruk
Vuxen: 300 kr | Ungdom t o m 26 år/studerande: 200 kr
Bussar går ToR Gävle C - Axmar bruk. Köp bussbiljett online där du köper din teaterbiljett.
Köp nu
22 jun Hyttan i Axmar bruk
Vuxen: 300 kr | Ungdom t o m 26 år/studerande: 200 kr
Bussar går ToR Gävle C - Axmar bruk. Köp bussbiljett online där du köper din teaterbiljett.
Köp nu
23 jun Hyttan i Axmar bruk
Vuxen: 300 kr | Ungdom t o m 26 år/studerande: 200 kr
Bussar går ToR Gävle C - Axmar bruk. Köp bussbiljett online där du köper din teaterbiljett.
Köp nu
26 jun Hyttan i Axmar bruk
Vuxen: 300 kr | Ungdom t o m 26 år/studerande: 200 kr
Bussar går ToR Gävle C - Axmar bruk. Köp bussbiljett online där du köper din teaterbiljett.
Köp nu
27 jun Hyttan i Axmar bruk
Vuxen: 300 kr | Ungdom t o m 26 år/studerande: 200 kr
Bussar går ToR Gävle C - Axmar bruk. Köp bussbiljett online där du köper din teaterbiljett.
Köp nu
28 jun Hyttan i Axmar bruk
Vuxen: 300 kr | Ungdom t o m 26 år/studerande: 200 kr
Bussar går ToR Gävle C - Axmar bruk. Köp bussbiljett online där du köper din teaterbiljett.
Köp nu
29 jun Hyttan i Axmar bruk
Vuxen: 300 kr | Ungdom t o m 26 år/studerande: 200 kr
Bussar går ToR Gävle C - Axmar bruk. Köp bussbiljett online där du köper din teaterbiljett.
Köp nu
30 jun Hyttan i Axmar bruk
Vuxen: 300 kr | Ungdom t o m 26 år/studerande: 200 kr
Bussar går ToR Gävle C - Axmar bruk. Köp bussbiljett online där du köper din teaterbiljett.
Köp nu

Boka platsGenom att lämna din e-mailadress så godkänner du att Folkteatern Gävleborg sparar dina kontaktuppgifter och kontaktar dig i framtiden kring arrangemang vi tror intresserar dig. Om du vill att vi raderar dina kontaktuppgifter kan du när som helst maila till info@folkteaterngavleborg.se och be att få dem borttagna.