fbpx
Spelschema Tillgänglighet För skolor
Längd: Ca 50 min, utan paus
1 Speltillfällen

Liten, Mamma och Pappa är på väg till Morfars stora, rosendoftande hus. En resa de har gjort många gånger förut. Liten längtar efter att sitta i Morfars kök, äta kakor, prata med Morfar och kanske kika lite i det härligt läskiga Spöklexikonet i Morfars bibliotek. Morfar är spökjägare och vet allt om hur man stoppar Trastroll, Fululvar och Skuggfolk från att komma ut genom garderobsdörren och härja i huset. Det enda tråkiga är att en massa jobbiga släktingar också kommer. Men strunt i det, Morfar är ju där!

Men när de kommer fram är något fel. Mamma och pappa är konstiga, huset doftar inte rosor och vad är det som fnittrar i garderoben? Med Morfars katt Smulan som enda sällskap ger sig Liten ut i natten för att ta reda på vad som är i görningen!

När jag fick boken Den hiskeliga berättelsen om Lilla Han av Lena Ollmark i händerna kändes det verkligen som att det var helt rätt berättelse att göra skräckteater för barn av. Det är en historia som tar ett barns upplevelse av sin värld och dess förmåga att hantera den på fullaste allvar. Den är dessutom härligt läskig och väldigt rolig, säger Björn Johansson, regissör.

Nypremiär den 7 september kl 14.00 på Vasaskolan/Norrtull, Gävle. Spelas därefter som skol- och familjeföreställning på turné i länet under hösten. Fler offentliga familjeföreställningar i länet tillkommer, håll utkik här på vår hemsida.


Urpremiär på Folkteatern Gävleborg den 9 februari 2024 som skolföreställning. Spelades som skol- och familjeföreställning på turné i länet under våren.
Den hiskeliga berättelsen om Liten spelades för elever i årskurs 2-4 med totalt ca 40 föreställningar under våren 2024 på följande orter:
Gävle
Bollnäs
Sandviken
Runemo
Söderhamn


Trailer

Animation: Johan Strand


Pedagogiskt material:
I samarbete med Litteraturhuset Trampolin har vi tagit fram ett pedagogiskt material som kan användas som ett verktyg för att fortsätta arbeta med teater på skolan efter att eleverna varit och sett föreställningen. Här finns bland annat tips på hur man kan prata om teaterupplevelsen, samt praktiska övningar och lekar att göra tillsammans utifrån föreställningens olika teman.

Materialet finns att ladda ner digitalt här, men varje klass får också en utskriven variant på plats vid teaterbesöket.

 

Tillgänglighet

Tillgänglighetsinformation för föreställningar på Folkteaterns scen, Norra Rådmansg. 23:

  • Parkeringsplatser finns tillgängliga för dig med tillstånd för rörelsehindrade, infart från N. Rådmansgatan precis vid ingången till teatern
  • Hörselslinga finns*
  • Lokalen är tillgänglighetsanpassad för dig som är rullstolsburen. Det är inga trappor eller höga trösklar. Tillgänglighetsanpassad toalett finns. Föranmäl dock gärna ditt besök så vi kan förbereda rullstolsplats i salongen
  • Teckenspråks- och syntolkning erbjuds på förfrågan. Kontakta oss i god tid innan ditt besök. Kontaktuppgifter nedan.
  • Ledsagare har fri entré, kontakta info@folkteaterngavleborg.se för att boka
  • Är du känslig för starka dofter/starkt ljus/höga ljud eller liknande kontakta info@folkteaterngavleborg.se innan ditt teaterbesök
  • Kontaktperson för frågor om tillgänglighet eller för bokning av tecken- eller syntolkning är Linnéa Manzanares, tfn. 070- 088 34 40 eller mail linnea.manzanares@folkteaterngavleborg.se 

Spelschema

21 sep Slottehubben, Ljusdal
Alla biljetter: 50 kr
Köp nu
13 okt Nya Westerlundska Gymnasiets aula, Torggatan 6 B, Enköping
Fri entré, men föranmälan krävs
Arrangör: Enköpings kommun
Köp nu
13 okt Nya Westerlundska Gymnasiets aula, Torggatan 6 B, Enköping
Fri entré, men föranmälan krävs
Arrangör: Enköpings kommun
Köp nu
19 okt Rådhussalen, Hudiksvall
Alla biljetter: 60 kr
Arrangör: Hudiksvalls kommun
Köp nu
9 nov Kulturhuset, Bollnäs
Alla biljetter: 60 kr
Arrangör: Bollnäs Riksteaterförening och Bollnäs kommun
Köp nu