fbpx

Frågor till dramatikern

Vi har ställt några frågor till dramatikern Talajeh Nasiri som skrivit pjäsen Änglaspel.

Berätta om dig själv!

Jag är född i Iran och kom till Sverige och Linköping som flykting när jag var tre år. Jag är uppvuxen i Stockholmsförorten Bredäng där jag har förlagt händelserna i Änglaspel. Jag har alltid älskat berättandet i alla dess former och under min studietid på Högskolan i Gävle började jag rikta in mig på det filmiska berättandet för att sen övergå till att arbeta mer med barn, ungdomar och unga vuxna med det terapeutiska berättandet. Efter många år av arbete med det riktade jag in mig på teater och nu avslutar jag mina studier med inriktning på dramatik/dramaturgi på Stockholm Dramatiska Högskola.

Varför skrev du Änglaspel?

Jag skrev Änglaspel för att förstå mötet med trauma, ensamhet och död. Hur det är att möta så stora frågor utan att egentligen förstå dom. Jag skrev den för mig och mina två vänner när vi hängde i en lekpark för en massa, massa år sen och mötte dom frågorna för att jag fortfarande inte förstår vad som hände då när vi i ensamhet klurade på livet.

Vilka får vi möta i pjäsen? 

I pjäsen möter vi Sara som just har fått ett tungt besked, Grafo som överlevt det mesta och Hidaya som ännu skonats från livets hårdare slag.