fbpx

Folkteatern Gävleborg söker redovisningsekonom

Vi söker en person som anser det viktigt att arbeta tillsammans med alla inom verksamheten och som har en fallenhet för att kommunicera och gillar att förklara komplexa uppgifter och strukturer. Utifrån din noggrannhet och övergripande analytiska förmåga så skapar du ett viktigt och säkert sammanhang i en verksamhet som bygger på snabba analyser och verktygslådor i ett omfattande kreativt flöde i vår verksamhet och våra projekt. 

I arbetsuppgifterna ingår bland annat att ansvara för den löpande redovisningen för Folkteatern Gävleborg, kund- och leverantörsreskontra, in- och utbetalningar, kontoavstämningar, lönehantering för anställda och förtroendevalda, moms- och arbetsgivardeklarationer och framtagandet av ekonomiska rapporter och uppföljningar. Vidare ingår även löpande administrativa uppgifter såsom inrapporteringar av statistik, arbete med försäkringar, lageruppföljningar, arkivering, kontakter med uppdragsgivare, deltagande i styrelsearbete och arbete nära teaterchefen i det strategiskt långsiktiga ekonomiska arbetet.

Vi arbetar först och främst i systemet Briljant för redovisning och löner, systemet är molnbaserat. Excel används som försystem och efterbearbetning. Vi har mångdimensionell redovisning (konto, avdelning och projekt), så den kunskapen är meriterande.

Löpande arbetsrutiner:
Ankomstregistrering av leverantörsfakturor.
Uppföljningar av attester/attestrundor. 
Betalning av leverantörsfakturor och personalutlägg.
Fakturering, sker även den i Briljant.
Verifikationsregistrering sker av in- och utbetalningar från bank.
Löneadministration utifrån inlämnade underlag.

Vi har budget i dessa tre dimensioner, vilka följs upp varje månad. Budget läggs årsvis för de ej projektbundna kostnaderna. De projektbundna kostnaderna budgeteras löpande vartefter de uppstår. Tillsammans med teaterchef har du löpande uppdateringar av budgetar och redovisningar, internt och externt.

Vad vi söker efter:
Du har mycket god samarbetsförmåga, är driven, strukturerad, ansvarstagande och har god kommunikativ förmåga. Du ska kunna arbeta självständigt, prioritera samt planera och koordinera ditt arbete. Vid urvalet kommer vi att lägga stor vikt vid personlig lämplighet. En erfarenhet och/eller ett formulerat intresse av att arbeta med ekonomi i en konstnärlig verksamhet är önskvärt. Vidare ser vi att du innehar:

  • Eftergymnasial utbildning med inriktning på ekonomi 
  • Bakgrund inom redovisning med några års praktisk erfarenhet
  • Goda IT-kunskaper 
  • Erfarenhet från bland annat systemet Briljant är meriterande 

Om tjänsten
Det är en 75-100%-tjänst med arbetsort Gävle. Tjänsten är en tillsvidareanställning med sex månaders provanställning. Tillträde 2022-09-01, eller enligt överenskommelse. 

För mer information, kontakta: 
Anders Lagnert, redovisningsekonom/senior advisor: anders.lagnert@folkteaterngavleborg.se / 072-225 63 89
Marcus Hellsten, teaterchef: marcus.hellsten@folkteaterngavleborg.se / 070-233 76 72
Anna Pareto, facklig företrädare: anna.pareto@folkteaterngavleborg.se

Ansökan:
Skicka din ansökan med personligt brev och CV till ansokan@folkteaterngavleborg.se. Ange tjänst du söker i ämnesraden på mailet. Sista ansökningsdag är söndag den 31 juli. Vi hanterar ansökningar löpande.