fbpx

På en avlägsen planet i ett annat solsystem har invånarna levt slut på planetens resurser och måste nu lämna den för att hitta en ny. De har tagit sikte på jorden, med planen att infiltrera dess invånare och ta över planeten. Det är bara ett problem – utomjordingarna är så olika oss att de inte ens begriper om det är människor, svampar eller jättebläckfiskar som de ska försöka efterlikna.  

Under rymdfärden hit gör de därför sitt bästa för att studera jordens invånare in i minsta detalj, och övar på att imitera hur vi ser ut, pratar och rör oss. När utomjordingarna väl når jorden uppnår de varierande resultat med att smälta in. Den artbaserade pakten luckras sakta upp och fler och fler ställer sig frågan: vad betyder egentligen gemenskap?  

– Jag tror att de flesta någon gång känt sig som en utomjording. Att inte passa in i flocken, att vara den som tycks vara på fel plats är en skräck för många av oss. Samtidigt finns det perioder i mitt liv då jag haft stort behov av att sticka ut och med flit gått in för att verka udda i sammanhanget, kanske som en slags revolt. Men vad du än har på dig eller påstår att du tycker eller känner så är det nästan omöjligt att dölja din sanna personlighet. Allt syns tydligt trots allt. Det är lika bra att slappna av. Vi är alla utomjordingar, säger Lotta Östlin Stenshäll, regissör.

Urpremiär i april 2022.  Föreställningen riktar sig till mellanstadiet.

Av: Alma Lindé | Regi: Lotta Östlin Stenshäll | Scenografi och kostymdesign: Anna Ardelius | Musik och ljuddesign: Bernt Karsten Sannerud | Maskdesign: Jessica Hedin | MedverkandeBjörn Johansson, Anna Pareto, Johan Stavring, Cecilia Wernesten