fbpx
Längd: ca 1 h och 5 min
15 Speltillfällen

På en avlägsen planet i ett annat solsystem har invånarna levt slut på planetens resurser och måste lämna den för att hitta en ny. De har tagit sikte på jorden, med planen att infiltrera och ta över planeten. Det är bara ett problem – utomjordingarna är så olika jordens invånare att de inte ens begriper om det är människor, svampar eller jättebläckfiskar som de ska försöka efterlikna.   

Följ med på en rymdfärd mot jorden och möt utomjordingar som efter bästa förmåga försöker imitera hur människor och andra varelser ser ut, pratar och rör sig. Som infiltrerar och försöker smälta in, med varierande resultat. Den artbaserade pakten luckras sakta upp och fler och fler ställer sig frågan: vad betyder egentligen gemenskap?

Föreställningen spelas för elever i årskurs 4-6 och kan bokas till din kommun eller skola via Kultimera. Vid ett antal tillfällen ges även offentliga föreställning för barn, föräldrar, syskon, far- och morföräldrar och andra intresserade. Rekommenderas från ca 10 år.

Klass 6a och klass 6b på Stentägtskolan i Söderhamn har medverkat i workshops tillsammans med Folkteatern Gävleborg under hösten 2021. En workshop där teatern besökte eleverna på skolan och en workshop där eleverna besökte teatern.

Eleverna har hjälpt dramatiker, scenograf, skådespelare med flera att skapa innehåll och karaktärer till LIV, och berättelsen, rummet och kostymen innehåller nu flera av elevernas uppslag och idéer.

Urpremiär den 6 maj.

Spelschema