fbpx
Boka Tillgänglighet Spelschema
Längd: Ca 45 min
1 Speltillfällen

Är döden oundviklig, är den snabb? Går den att förutspå? Till och med att bemästra? Om den är slutet, när börjar det i så fall? Går det ens att leva, när döden är så påtagligt närvarande?

I Änglaspel väljer Sara att försvinna in i en annan värld där hon har plats att tänka. En värld hon kan stanna tiden, se sig om bakåt och fråga sig själv om hon kan överleva framtiden. Nuet gör ju så förbannat ont. Grafo tror att han har tappat bort sin familj och att han aldrig kommer att bli hittad igen. Hidaya sörjer samtidigt en förlorad vänskap. De skulle ju vara vänner hela livet?

Talajeh Nasiris pjäs Änglaspel om 12-åringarna Sara, Grafo och Hidaya är en vacker och berörande berättelse av hur bräckligt livet är, och om hur vi alla hänger ihop utan att riktigt förstå hur. Föreställningen blir i Kajsa Isaksons regi ett drömspel om gränsen mellan livet, döden och kosmos.

Föreställningen gavs för mellanstadieelever i Gästrikland under hösten 2017. Hösten 2018 spelar Änglaspel för mellanstadieklasser i Hälsingland.

Vi har ställt några frågor till dramatiker Talajeh Nasiri som du kan läsa här!

Vi släpper upp ett antal lediga platser för allmänheten till skolföreställningarna av Änglaspel! Det kan komma att fyllas på datum. Biljetterna är kostnadsfria, du behöver endast anmäla dig till önskat datum. Tiderna kan komma att ändras en kvart framåt eller bakåt, då de flesta klasser kommer med buss. Så kom i god tid, och räkna in lite tidsmarginal för ditt besök på Änglaspel. Varmt välkommen!

Tillgänglighet

Tillgänglighetsinformation för föreställningar på Folkteaterns scen, Norra Rådmansg. 23:

  • Parkeringsplatser finns tillgängliga för dig med tillstånd för rörelsehindrade, infart från N. Rådmansgatan precis vid ingången till teatern
  • Hörselslinga finns*
  • Lokalen är tillgänglighetsanpassad för dig som är rullstolsburen. Det är inga trappor eller höga trösklar. Handikappanpassad toalett finns. Föranmäl dock gärna ditt besök så vi kan förbereda rullstolsplats i salongen (vid behov)
  • Teckenspråks- och syntolkning erbjuds på förfrågan. Kontakta oss i god tid innan ditt besök. Kontaktuppgifter nedan.
  • Ledsagare har fri entré, kontakta info@folkteaterngavleborg.se för att boka.
  • Är du känslig för starka dofter/starkt ljus/höga ljud eller liknande kontakta info@folkteaterngavleborg.se innan ditt teaterbesök
  • Kontaktperson för frågor om tillgänglighet eller för bokning av tecken- eller syntolkning är Vilma Seth, tfn. 026- 54 65 11 eller mail vilma.seth@folkteaterngavleborg.se

 

Spelschema