fbpx
Längd: ca 1 timme
1 Speltillfällen

Är du nyfiken på vad länets elever får uppleva på Länsmuseet Gävleborg i anslutning till att de ser Folkteatern Gävleborgs Kallocain – en önskan om en bättre värld? Då har du chansen nu! Då det inkommit önskemål från vår publik genomför vi en offentlig version av den visning eleverna får ta del av.

►Lördag den 27 april kl. 13.00
 
  
Plats: Länsmuseet Gävleborg, Gävle  
Fri entré, men föranmälan krävs då det endast finns ett begränsat antal platser

Oavsett om du har sett eller kommer att se Kallocain – en önskan om en bättre värld är du varmt välkommen att boka in dig på visningen! 

Under hösten 2023 och våren 2024 skapar Folkteatern Gävleborg och Länsmuseet Gävleborg ett gemensamt upplägg för regionens barn och unga. Gymnasieskolorna i länet bjuds in till en heldag med både en teaterföreställning och ett besök på museet, utan kostnad. I anslutning till föreställningen får de genom visningen samtala om frågorna som väcks tillsammans med museets pedagoger med konsten och historien som verktyg.  

Hur uppstod idéerna om den enskilda människans fri- och rättigheter? Hur har tankeförtryck sett ut i historien? Vad är friare idag, vad är ofriare? Är vi fria att tycka och tänka som vi vill? Övervakas människan mer idag än för 100 år sedan, till exempel via sociala medier och internet? Finns det dolda budskap i konsten, och hur kan vi avkoda dem? Vi tittar också på de paralleller som finns mellan den litterära modernismen och de olika konstriktningar som var aktuella vid den tid då Karin Boye skrev Kallocain. 

Om Kallocain – en önskan om en bättre värld:
Mellan den 6 april och den 4 maj spelas föreställningen under veckodagarna för en gymnasiepublik, med offentliga föreställningar på lördagar. I mån av plats finns det möjlighet att även köpa biljetter till skolföreställningarna som ges dagtid. Du hittar hela spelschemat och alla biljettlänkar på vår hemsida. 

Spelschema