fbpx

Unga Klara, nationell scen för barn och unga, gästar Gävle med fyra teaterföreställningar den 27 augusti – 5 september 2019.
Föreställningarna riktar sig till förskolan, mellanstadiet, högstadiet och gymnasiet. Skolor i alla kommuner i Gävleborg har möjlighet att anmäla intresse. Samtliga föreställningar spelas på Folkteatern Gävleborg.

Med på Unga Klara On Tour är en ensemble med nio skådespelare och hela fyra föreställningar:

X – riktar sig till gymnasiet. En föreställning om Sverige idag, med utgångspunkt i att även Sverige har en kolonial och rasistisk historia. X närmar sig vår tids kanske mest angelägna fråga: Hur lever vi med varandra? Efter föreställningarna håller ensemblen en workshop med eleverna.
Spelas tisdag 27 augusti och onsdag 28 augusti.

För att jag säger det – riktar sig till förskolan, 3-5 år. Är en barnledd revolution möjlig? För att jag säger det är en generös och lekfull föreställning om ”childism” – diskriminering och fördomar mot barn.
Spelas torsdag 29 augusti och fredag 30 augusti.

De jag egentligen är – riktar sig till mellanstadiet. Den handlar om alla dem vi också kan vara när vi verkligen är oss själva. De jag egentligen är kretsar kring frågan om identitet – vilka vi är och vill vara.
Spelas måndag 2 september och tisdag 3 september

Girls will make you blush – riktar sig till högstadiet. En energisk, fartfylld, väldigt humoristisk föreställning där vi pratar högt och skamlöst, fritt från pekpinnar om allt det som rör sig i huvud och kropp på tjejer i puberteten. Efter föreställningen erbjuds en visning på Länsmuseet i Gävle som utifrån museets samlingar tar avstamp i samma tematik.
Spelas onsdag 4 september och torsdag 5 september

Medverkande skådespelare:
Rita Lemivaara, Joel Mauricio Isabel Ortiz, Maria Salah, Bianca Traum, Sakib Zabbar, David Nzinga, Nina Rashid, Lisette T. Pagler och Klas Lagerlund

 

Arrangörer för Unga Klara On Tour i Gävle är Folkteatern Gävleborg och Riksteatern Gävleborg

Unga Klara grundades av Suzanne Osten 1975 och har sedan dess bedrivit en med tiden världsberömd forskande teaterverksamhet med barns och ungas villkor i fokus. Sedan 2014 är Farnaz Arbabi och Gustav Deinoff teaterns konstnärliga ledare. Med blicken inställd på framtidens barn bedriver Unga Klara sin verksamhet, ständigt i dialog med samhälle och publik i den konstnärliga processen. För mer information: https://www.ungaklara.se/unga-klara-on-tour-2019