fbpx

Under stjärnorna är en heldag med drama och berättande för den anpassade grund- och gymnasieskolan. Särskilt för elever som läser ämnesområden och deras lärare, pedagoger och assistenter. Vi kommer till er skola!

  • Besöket på skolan varar under en hel skoldag.
  • På förmiddagen spelar vi en klassrumsföreställning för elever och personal. Den spelas för 6-8 elever och tar ca 40 min. Kan spelas två gånger under förmiddagen.
  • Under eftermiddagen träffas personal som vill och kan delta i en workshop med våra pedagoger. Där arbetar vi med föreställningens metoder i syfte att utifrån personalens erfarenhet och kunskap utveckla egna verktyg för att implementera drama/teater i undervisningen. Dagen avslutas med att deltagarna får ett kompendium med dramalektionsplaneringar.

Vill du boka ett besök till din skola? Kontakta projektledare Eva von Hofsten på eva.von.Hofsten@folkteaterngavleborg.se eller 070-386 37 03.

Under stjärnorna turnerar i anpassade skolan i Gävleborg, Uppland och Helsingborg under våren 2024, med fortsättning hösten 2024 i Uppsala.

Materialet har tagits fram av Dr Gill Brigg från England som har stor erfarenhet och kunskap kring att arbeta med elever i den anpassade skolan. Hon är dramalärare, scenkonstnär, forskare och har arbetat med projektet Scen:se sedan starten 2017. Läs mer om Dr Gill Brigg här.

Scen:se är ett utvecklingsprojekt på Folkteatern Gävleborg och har under flera år skapat inkluderande och tillgängliga scenkonstföreställningar samt tagit fram pedagogiska metoder i drama för barn och unga i den anpassade skolan. Sedan 2023 samarbetar projektet även med Estrad Norr och Region Jämtland Härjedalen. Läs mer om Scen:se här.

Projektet Scen:se möjliggörs och utvecklas med stöd från Kulturrådet och Stiftelsen Signatur.