fbpx
Med premiär den 6 november är Svenhammed tillbaka med sina journaler i länet. Under hösten turnerar han på högstadieskolor runt om i länet, men först premiär på Folkteatern i Gävle!

Premiär tisdag 6 november kl 19.00
Folkteatern i Gävle
Ord: 100 kr, Ung. t.o.m. 25 / stud: 50 kr
Köp din biljett på biljett@gavlefolkteater.se eller 020 – 24 34 44Svenhammed är en vanlig kille, i ett vanligt högstadium, i en vanlig svensk stad med höghus och villaområden. Men hans liv liknar ingen annans.

Zulmir Becevic har, med både allvar och hög humorfaktor, lyckats beskriva en tonåring som är fångad mellan två världar. Svenhammeds föräldrar måste ha varit rubbade när de gav honom hans namn. Det tycker i alla fall Svenhammed.

Därför börjar han skriva dagbok. Eller journal, som han säger. Dagböcker skriver bara fjantar. Här beskriver han sin vardag med sin galna pappa, sin galna släkt, sina bästa kompisar och längtan efter Emilia, den vackra och ouppnåeliga, som bor bland de ”fina” människorna på andra sidan motorvägen, där gatorna är rena och husen mycket pampigare.

Svenhammeds journaler är en föreställning med direkt och ocensurerat tilltal baserad på en berättelse som med både nerv och spänning gestaltar kärlekens och vänskapens betydelse för att gränser – verkliga och inbillade – ska kunna överskridas.

Ungdomsromanen Svenhammeds Journaler möttes av en enhällig entusiastisk kritikerkår och nominerades till Augustpriset 2009.


Av Zulmir Becevic

Regi: Michael Cocke

Musik: Görgen Antonsson

Dramaturgi: Per Holm

Scenografi & Kostym: Katrin Brännström

Ljus: Ingvar Mikander

 

Medverkande

Görgen Antonsson

Björn Johansson

Mats Jäderlund/Anna Andersson

Martin Pareto

 

 

Urpremiär på Folkteatern i Gävleborg i februari 2011.