Om Scen:se Spelschema

Stranden är baserad på dikten Dover Beach av Matthew Arnold. Föreställningen hade premiär i november 2018, och regisserades av Tim Web från Oily’ Cart Theatre i London. En teatergrupp som under snart 30 år varit en av de stora föregångarna i att skapa fullödig scenkonst för barn och unga med funktionsvariationer.

Föreställningen Stranden är en del av konst- och kulturprojektet Scen:se som är ett ett unikt treårigt projekt där konst skapas specifikt för barn och unga med svåra intellektuella funktionsvariationer. Syftet med Scen:se är att alla ska få möjligheten att uppleva konst och kultur oavsett funktionalitet eller behov.

Skådespelarna har tränats för att kommunicera och ta tillvara på publikens reaktioner, vad det än må vara. Publikmedlemmarnas upplevelse skräddarsys för varje föreställning. Publiken består av max sex unga personer med varsin medföljare. Föreställningen spelas för allmänheten och grundsärskolans träningsklasser och gymnasiesärskolans individuella program. Innan föreställningen har både skolor och privatpersoner tillgång till ett förberedelsematerial samt en handbok för medföljare.  En pedagog kommer att finnas tillgänglig innan och under föreställningen.

Oliy Cart har skapat föreställningar för dessa barn och unga i över 30 år och är högt ansedda i Storbrittanien och internationellt för att hålla hög kvalitet och ha spetskompetens inom scenkonst för vår publik. Deras föreställningar är alltid sensoriska och mycket interaktiva.

Läs mer om Oliy Cart här (Länken öppnas i ett nytt fönster)


Reportage:
“Alla sinnen stimulerades när elever på Stenbergaskolans grundsärskola i Ljusne fick uppleva teaterpjäsen Stranden.”/ Hela Hälsingland

Förhandsreportage:
“Vi lär oss att lyssna” / Gefle Dagblad


Scen:se är ett unikt treårigt projekt där konst skapas specifikt för barn och unga med svåra intellektuella funktionsvariationer. Syftet med Scen:se är att alla ska få möjligheten att uppleva konst och kultur oavsett funktionalitet eller behov.

Med start under hösten 2018 kommer projektet under tre års tid att generera en utställning och två scenkonstföreställningar. Där ingår även ett omfattande pedagogiskt arbete för personal inom särskolan och träningsskolan, där metoder för kreativt lärande genom drama erbjuds.

Folkteatern Gävleborg producerar två föreställningar inom projektet, Stranden och Shakespeares Hjärtslag, båda i samarbete med välrenommerade engelska scenkonstnärer med lång erfarenhet av att arbeta för och med målgrupperna.

Läs mer om Scen:se här (Länken öppnas i ett nytt fönster)

Läs mer om föreställningen Shakespeares Hjärtslag här  (Länken öppnas i ett nytt fönster)

Läs mer och se våra tekniska specifikationer här: Ladda ner informationsbroschyr

 


Stranden spelas på Folkteatern i Gävle.
Du är välkommen att boka biljett till någon av föreställningarna av Stranden i Gävle i mån av plats. Vi kan ta emot ett mindre antal personer som gästpublik. Dessa får observera föreställningen från sidan. Stranden spelas på Folkteatern Gävleborg, Norra Rådmansgatan 23. Biljetterna är kostnadsfria.

Se spelschema nedan, boka via mail till Anna Thelin, producent:
anna.thelin@folkteaterngavleborg.se , tfn: 0730-359164

Spelschema

22 maj Folkteatern, Gävle, N Rådmansgatan 23
Fri entré!
Boka via mail: anna.thelin@folkteaterngavleborg.se , tfn: 0730-359164
22 maj Folkteatern, Gävle, N Rådmansgatan 23
Fri entré!
Boka via mail: anna.thelin@folkteaterngavleborg.se , tfn: 0730-359164
23 maj Folkteatern, Gävle, N Rådmansgatan 23
Fri entré!
Boka via mail: anna.thelin@folkteaterngavleborg.se , tfn: 0730-359164
24 maj Folkteatern, Gävle, N Rådmansgatan 23
Fri entré!
Boka via mail: anna.thelin@folkteaterngavleborg.se , tfn: 0730-359164
27 maj Folkteatern, Gävle, N Rådmansgatan 23
Fri entré!
Boka via mail: anna.thelin@folkteaterngavleborg.se , tfn: 0730-359164