fbpx

Seven Jewish Children


Seven Jewish Children av Caryl Churchill. En monolog framförd av Arabella Lyons under 2013.

Hur berättar man om det oerhörda för sina barn?

Röster, minnen, ögonblick bygger bilder av den egna historien, men ofrånkomligen också av de andras, de oförståeliga.

Om vad kan man tiga? Vad måste man säga? Och vad vill man uppnå med sina ord?

 

Den engelska dramatikern Caryl Churchill har tagit den judiska historien och konflikten Israel-Palestina som sin utgångspunkt för ett kontroversiellt röstspel, cirka tio minuter långt. Seven Jewish Children har spelats världen över och intensiva diskussionen följer i dess spår. Folkteaterns version gavs på engelska, av skådespelaren Arabella Lyons.

 

Vi är mitt i en tid då rum, gränser och revir omförhandlas, såväl lokalt som globalt. Många olika slags territorier överlagrar varandra på en och samma plats.

 

Teater är en unik konstart, där publikens medskapande är den absoluta utgångspunkten. Bara teatern kan tillhandahålla ett offentligt rum där komplexa individuella upplevelser kan transformeras till kollektiva och politiska.

 

Efter föreställningen gjordes en insamling för Medical Aid for Palestinians, (MAP). Det är en religiöst och politiskt oberoende humanitär hjälporganisation. MAP arbetar för hälsa och värdighet hos de palestinier som lever under ockupation och som flyktingar. MAP ger akut medicinska och humanitära bistånd i det ockuperade palestinska territoriet och i Libanon och arbetar långsiktigt för hälsovårdsutveckling i Palestinska samhällen.

 

Av: Caryl Churchill

Medverkande:
Arabella Lyons

 

1 framförande under 2013, i Österfärnebo.

 

Spelort:
Österfärnebo