fbpx
Om föreställningen Biljettinfo Spelschema #bakomkulisserna Program
Längd: ca 3 h och 15 min inkl paus
1 Speltillfällen

I uppsättningen Prins Perikles och hans dotter Marina möter vi en far och en dotter i en mytisk resa över stormande hav. En hoppfull berättelse om förlust, flykt och förvandling, om bråddjup sorg, hämnd och undergång, men också om förlåtelse, försoning och återuppståndelse.

Perikles tillhör en av William Shakespeares romanser, som skrevs under pandemin som härjade i London under 1600-talets början. Denna tid förändrade på många sätt både hans teater och hans dramatik. Vad som sker i efterdyningarna av vår tids pandemi återstår att se.

Folkteatern och Skottes Musikteater vill tillsammans med publiken kliva upp ur askan, och som en fågel Fenix låta teatern återuppstå ännu en gång – allt för att hylla livets vedermödor och segrar!

 

Blir ingenting sig likt efter pandemin, eller…? När Shakespeare skrev sagospelet om Perikles och hans dotter Marina härjade pesten i London, alla teatrar stängdes och ingenting blev sig likt. I detta mysteriespel ser vi, trots detta, ett lyckligt slut, där människor som genomgått fruktansvärda lidanden förvandlas, försonas och återuppstår pånyttfödda. Hur blir det för oss?

/Peter Oskarson, regissör

Prins Perikles och hans dotter Marina är ett samarbete med 

 


Biljettinformation

Uppdaterad torsdag den 13 januari kl 10.00

Folkteatern och Skottes Musikteater har idag fattat beslut om att ställa in resterande föreställningar av Prins Perikles och hans dotter Marina, med anledning av de nya restriktionerna.

Vår bedömning är att detta beslut är det bästa utifrån vårt uppdrag att både ge all publik en fullödig konstnärlig upplevelse av föreställningen samt tillgodose de nya restriktionerna. Vi kan med dessa inte heller tillgodose publikplatser i relation till publikens efterfrågan för de föreställningar som är kvar i spelperioden.
 
Publik till resterande föreställningar kommer kontaktas direkt med information och samtliga biljetter kommer att återköpas.
 

Vi ser över möjligheten att återuppta föreställningen längre fram för en ny spelperiod.

 


#bakomkulisserna

Rubriken #bakomkulisserna skapades för att ge en inblick i det konstnärliga arbetet bakom föreställningen Prins Perikles och hans dotter Marina.

Möt dockmakaren Jenny Bjärkstedt, som har tillverkat små figurer och riktigt stora dockor till föreställningen, lyssna till Ale Möllers tankar om den musikaliska dramaturgin eller följ med Peter Oskarson på en resa till de platser som föreställningen rör sig mellan.

Videospelare #bakomkulisserna med Jenny Bjärkstedt

Videospelare #bakomkulisserna med Ale Möller

Film bakom kulisserna medPeter Oskarson

 


Program

Redan nu kan du ta del av föreställningens motsvarighet till program
– ett urval av texter och tänkvärdheter i digital form.

 

 


Tillgänglighet

Tillgänglighetsinformation för föreställningar på Folkteaterns scen, Norra Rådmansg. 23:

  • Parkeringsplatser finns tillgängliga för dig med tillstånd för rörelsehindrade, infart från N. Rådmansgatan precis vid ingången till teatern
  • Hörselslinga finns*
  • Lokalen är tillgänglighetsanpassad för dig som är rullstolsburen. Det är inga trappor eller höga trösklar. Handikappanpassad toalett finns. Föranmäl dock gärna ditt besök så vi kan förbereda rullstolsplats i salongen (vid behov)
  • Teckenspråks- och syntolkning erbjuds på förfrågan. Kontakta oss i god tid innan ditt besök. Kontaktuppgifter nedan.
  • Ledsagare har fri entré, kontakta info@folkteaterngavleborg.se för att boka.
  • Är du känslig för starka dofter/starkt ljus/höga ljud eller liknande kontakta info@folkteaterngavleborg.se innan ditt teaterbesök
  • Kontaktperson för frågor om tillgänglighet eller för bokning av tecken- eller syntolkning är Amanda Torsdotter, tfn. 026- 54 65 19 eller mail amanda.torsdotter@folkteaterngavleborg.se

Spelschema