fbpx
Längd: ca 30 min
1 Speltillfällen

Presskonferensen är en satir över ett samhälle där kulturen kontrolleras och styrs uppifrån. Den nytillträdda kulturministern har tidigare varit chef för säkerhetspolisen, men ser inte hur de båda uppgifterna skiljer sig åt – allt handlar ju om att kontrollera människors tankar och känslor. Se ministern intervjuas av pressen inför öppen ridå och delta i det efterföljande samtalet.

I rollen som kulturminister ser vi Martin Pareto och som journalist Arabella Lyons. Denna scenkonstperformance är ett samarbete mellan scenkonsthus i Sverige på initiativ av Anna Sjövall och Teater Halland.

Presskonferensen spelas lördag den 10 februari kl 12.00 på 23 platser i Sverige samtidigt. Folkteatern framför presskonferensen i vår foajé!

Fri entré!

Av: Harold Pinter | Idé och koncept: Anna Sjövall

Läs mer om Presskonferensen här (öppnar nytt fönster).

Tillgänglighet

  • Parkeringsplatser finns tillgängliga för dig med tillstånd för rörelsehindrade, infart från N. Rådmansgatan precis vid ingången till teatern
  • Lokalen är tillgänglighetsanpassad för dig som är rullstolsburen. Det finns hiss. Handikappanpassad toalett finns. Föranmäl dock gärna ditt besök så vi kan förbereda rullstolsplats i salongen (vid behov)
  • Kontaktperson för frågor om tillgänglighet är Amanda Torsdotter, tfn. 026- 54 65 19 eller mail amanda.torsdotter@folkteaterngavleborg.se

Uppdaterat den 15 januari 2018.

Spelschema