fbpx
Trygghetsinformation
Längd: Ca 1 tim och 45 min
1 Speltillfällen

Anna och Martin kommer hem efter semestern och upptäcker att elen inte fungerar. Vad är det som luktar? Och var kommer den där krukväxten egentligen ifrån? Plötsligt dyker Cissi och Björn upp, deras vänner som skulle ha vattnat blommorna och kanske kollat posten. Det är något som inte riktigt stämmer, samtalet skevar och sopkärlen är borta och Björn och Cissi är rätt trötta efter en lång arbetsdag och vill bara duscha och gå och lägga sig. Anna och Martin förstår inte varför deras vänner undrar om de ska ringa en taxi åt dem? De är ju redan hemma! Eller?

Det är början på en absurd komedi med ständiga överraskningar, oväntade vändningar, förvandlingar och förvirringar där karaktärerna Cissi, Björn, Anna och Martin (spelade av Cissi, Björn, Anna och Martin) famlar efter trygghet och garantier i en ständigt skiftande och upplöst verklighet.

Perplex är skriven av Marius von Mayenburg och är ett drömspel för vår tid, eller ett komiskt mardrömspel kanske, som på sitt egna helt oförutsägbara sätt ställer frågorna vi människor alltid har ställt oss: Vad är verkligheten? Vilka är vi? Vad är meningen? Och, vad vill egentligen älgen med skidåkaren?

Den som tittar får se.

Förhandsreportage:
Folkteaterns inställda ”Perplex” ligger fasansfullt nära vår underliga verklighet
/Fredrik Björkman, Arbetarbladet
Förvecklingar i nya farsen som vill få Gävle att skratta
/Kristian Ekenberg, Gefle Dagblad


Trygghetsinformation.

Vi anpassar våra lokaler och spelplatser efter gällande rekommendationer enligt följande:

I vår foajé hjälper vi till med markeringar i golvet, samt att publikvärdar finns tillgängliga för att se till att avstånd hålls i köer till biljettkassa, garderob och toaletter. Vi begränsar antalet personer i foajén och släpper in i salongen så tidigt som möjligt för att undvika trängsel. Sittplatserna som finns i foajén kommer också glesas ut för att försäkra oss om avstånd. Det finns tillgång till handsprit i hela foajén.

Vid föreställningar av Perplex i vårt teaterhus i Gävle så spelar vi i vår stora sal. Där sitter du i gradäng och kommer ha rekommenderat avstånd mellan dig och andra besökare.

Läs mer vår anpassning av lokaler, vad du bör tänka på inför ditt besök och om biljetter genom att klicka här! (länk)


Tillgänglighet

Tillgänglighetsinformation för föreställningar på Folkteaterns scen, Norra Rådmansg. 23:

  • Parkeringsplatser finns tillgängliga för dig med tillstånd för rörelsehindrade, infart från N. Rådmansgatan precis vid ingången till teatern
  • Hörselslinga finns*
  • Lokalen är tillgänglighetsanpassad för dig som är rullstolsburen. Det är inga trappor eller höga trösklar. Handikappanpassad toalett finns. Föranmäl dock gärna ditt besök så vi kan förbereda rullstolsplats i salongen (vid behov)
  • Teckenspråks- och syntolkning erbjuds på förfrågan. Kontakta oss i god tid innan ditt besök. Kontaktuppgifter nedan.
  • Ledsagare har fri entré, kontakta info@folkteaterngavleborg.se för att boka.
  • Är du känslig för starka dofter/starkt ljus/höga ljud eller liknande kontakta info@folkteaterngavleborg.se innan ditt teaterbesök
  • Kontaktperson för frågor om tillgänglighet eller för bokning av tecken- eller syntolkning är Amanda Torsdotter, tfn. 026- 54 65 19 eller mail amanda.torsdotter@folkteaterngavleborg.se
  • Föreställningen Perplex har åldersgräns 15 år

*gäller endast för föreställningar på stora scen, ej i foajé eller husets övriga utrymmen.

Spelschema