fbpx
  • Vargar I Väggarna

Öppet hus för barn, unga och vuxna

I december 2015 öppnade vi upp vårt teaterhus speciellt med fokus på vår unga publik. Genom att visa alla våra aktuella föreställningar för barn och unga, men också med rundvandringar, workshops, sagostunder och mycket mer ville vi hälsa barn, unga och vuxna varmt välkomna till Folkteatern.

Dagen började med Vargar i väggarna, en föreställning rekommenderad från 6 år. Berättelsen är baserad på boken The Wolves In The Walls av den världsberömde barnboks- och fantasyförfattaren Neil Gaiman och illustratören Dave McKean. Vargar i väggarna följdes av en rundvandring i teaterhusets väggar och sedan vargpyssel med popcorn. Därefter visade vi föreställningen Hemligheter för barn från 10 år. Det är en berättelse om att börja på något nytt, att bli vuxen och att inleda en resa i en värld utanför en själv. Även Hemligheter efterföljdes av en rundvandring och sedan ett hemligt laboratorium för publiken. Avslutningsvis visade vi vår föreställning Kärleken är fri!? som spelades för ungdomar och vuxna. Det är en föreställning som handlar om individens rättighet att välja identitet och grupptillhörighet i relation till kärlek, familj, kultur, tradition och samhälle.

Förutom detta hade vi Sagostund på arabiska med skådespelaren Furat Jari som berättade sagor för alla från 6 år och uppåt. Dessutom tog vi fram några av våra mest spännande och konstiga kostymer för de som ville prova.

Program

Föreställningen Vargar i väggarna
En promenad i teaterns väggar och vargpyssel för barn från 6 år
Klä ut dig i teaterns knäppaste kostymer, för alla åldrar
Sagostund på arabiska med Furat Jari
Föreställningen Hemligheter
Rundvandring och hemligt laboratorium för barn från 10 år
Klä ut dig i teaterns knäppaste kostymer, för alla åldrar!
Föreställning Kärleken är fri!?