fbpx

Ny Teknik, Dramatik & Scenkonst (samtal)


Ett samarbete mellan Riksteatern och Folkteatern i Gävleborg

 

Den 21 oktober kl 09.30 – 17.00
Kvällsprogram kl 19.00 – 20.00
FRI ENTRÉ!

VILKA NYA KONSTNÄRLIGA OCH PRAKTISKA MÖJLIGHETER SKAPAR DE SENASTE TEKNISKA LÖSNINGARNA?
Hakan Vreskala är i Gävle och bandet finns i Stockholm – välkommen till ett fiberoptiskt test och seminarium om ny teknik, dramatik och scenkonst.

Hakan Vreskala kommer att finnas på Folkteatern, samtidigt finns musikerna i Riksteaterns lokaler. Tillsammans ska de göra ett fiberoptiskt test där även Kungliga Tekniska Högskolan spelar en viktig roll. Välkommen till ett seminarium hos Riksteatern i Hallunda den 21 oktober som samtidigt sänds via fiberoptik direkt upp till Gävle.

Rökmaskiner, 3-D live och projektioner finns på seminariets program den 21 oktober. Flera utländska gäster med kunskap om bland annat interaktionsdesign, laser och interaktiva kostymer medverkar.

Folkteatern i Gävleborg hälsar Dig varmt välkommen med detta korta varsel till en spännande och unik dag i den nya teknikens tecken!

 

Program

Mika ”Lumi” Tuomola, Finland, kl 10.15
Dramaturg och regissör för interaktiva digitala medier. Hans produktioner omfattar bl a webdramat Daisy’s Amazing Discoverys (Coronet Interactive 1996), Det filosofiska strategispelet Sokrates (WSOY 1998), film installationen Myths for One(Crucible 2002), avatar world designs för WorldsAway (Fujitsu 2000) och TV-serien Accidental Lovers för YLE
(Crucible 2003), konceptet vann New Media Pitch på tv-festivalen i Banff 2003

Di Mainstone, England, kl 11.30
Konstnär och uppfinnare, Di Mainstone skapar interaktiva kostymer och teater. Musikaliska proteser, kinetisk couture, bärbara graffiti, och sensoriska-skinn är bara några av de saker som Di har skapat.
Som ett litet teatersällskap kan hennes arbete ses på gallerier och evenemang internationellt.

Jan Kriland, Sverige, kl 13.00
Artist, tekniker och laserexpert. Grundare av och ordförande i Obscura Magica. Nästan 20 års erfarenhet av avancerad laser och multimedia.

Daniel Schultze, Tyskland, kl 14.15

Efter 2008 är hans projekt mer fokuserade på området interaktionsdesign och fysiska beräkningar.
Dessa har visats bl.a. i ARS Electronica i Linz, på Judiska museet i Berlin och på Museum of Communication i Berlin. Under år 2009 producerade han ett verk som ett stycke för den turnerande
utställningen ”Die Sprache des Geldes. Till Riksteatern kommer han med 3D rökmaskinsinstallationen.

Aase Schibstedt Knudsen, Norge, kl 15.00

Professor vid Fakulteten för TV-produktion och Filmvetenskap, Lillehammer högskola. Hon har avlagt teknologie doktor inom ämnesområdet för medieteknik och grafisk fomgivning.
Hennes huvudsakliga forskningsintressen är närvaroproduktion, Hon forskar även inom kunskapshantering och distanssänd undervisning och lärande.

 

Hakan Vreskala och klubb Eastanbul, fiberoptiskt test kl.19.00

Hakan, en f d punktrummis som upptäckte – darbuka,
davul och bendir. Utbildad på Kungliga Musikhögskolan med inriktning på musik från andra kulturer. Han har turnerat tillsammans med några av Mellanösterns mest kända artister och är på god väg att bli en av världens mest skickliga och
inspirerande musiker inom sitt område.

Hakan Vreskala kommer att finnas på Folkteatern, samtidigt finns musikerna i Riksteaterns lokaler.

Anmälan till seminariet sker till Marcus Hellsten
mhel@gavlefolkteater.se eller 026-54 65 16
Bokning av plats till Hakan Vreskala sker till: biljett@gavlefolkteater.se, 020-24 34 44
Fri entre!