fbpx

Med musiken i huvudet


Med musiken i huvudet är en skrivartävling för ungdomar i Gävleborgs län som arrangeras av Hälsinge Akademi och P4 Gävleborg i samverkan med Folkteatern för att hitta talangfulla skribenter i eller från länet.

Under våren 2013 anordnades tävlingen för andra gången och nu blandades text och musik av de deltagande. Därefter deltog Folkteaterns skådespelare med inläsningar av bidragen, tillsammans med skribenterna.

Juryn, som bestod av Viveka Sjögren (Hälsinge Akademi), Michael Cocke (Folkteatern i Gävleborg) och Frida Olsson (P4 Gävleborg) nominerade totalt fem bidrag därav en kommer att segra, men även de fyra övriga belönas. Samtliga bidrag har presenterats i P4 Gävleborgs förmiddagsprogram under april 2013.

 

Bidragen:

Albin Deiaco
Musik: Elwynn Forest: World of Warcraft
Uppläsning: Björn Johansson, skådespelare från Folkteatern i Gävleborg

Susanna Blom
Musik: Broder Daniel: Shoreline
Uppläsning: Anna Andersson, skådespelare från Folkteatern i Gävleborg

Hussein Ibraheem
Musik: Eminem: The real Slim Shady (instrumental)
Uppläsning: Björn Johansson, skådespelare från Folkteatern i Gävleborg

Gabriella Genova
Musik: Demi Lovato: Heart Attack
Uppläsning: Cecilia Wernesten, skådespelare från Folkteatern i Gävleborg

Agnes Karnatz
Musik: Noah and the Whale: Paradise Stars
Uppläsning: Arabella Lyons, skådespelare från Folkteatern i Gävleborg

 


 

Hälsinge Akademi bildades den 13 juli 1988 av några av Hälsinglands ledande kulturarbetare inom konst och litteratur i syfte att ”främja och stödja den genuina kulturen och äkta konsten i det vidunderliga hälsingelandet.”

Akademien har tio medlemmar och mottot ”Att främja”.

Hälsinge Akademi delar varje år ut ett kulturstipendium, vilket brukar tilldelas yngre kulturutövare och en medalj, som tilldelas äldre personer som gjort betydande insats inom kulturen i landskapet.

Akademien arrangerar bland annat debatter, kulturseminarier och spektakel, litteratur- och poesimöten, utställningar samt ger ut böcker.