fbpx
Foto på musiker som spelar olika instrument i svarta kläder mot svart bakgrund
Längd: ca 1,5 timme
1 Speltillfällen

Det började med en ring av människor runt en brasa i en öppen spis och Görgen Antonssons obetvingliga lust att spela folkmusik tillsammans med andra. Den kom att kallas Låtstugan, är landets enda teaterspelmanslag och firar 20 år 2024.
Jubileet firas med en skrift som innehåller noter på en stor del av Låtstugans repertoar och den sista helgen i oktober arrangeras tre konserter på Folkteatern i Gävle.

Om Låtstugan
Varje tisdag träffas Låtstugans spelmän för att släppa loss spelglädjen och låta folkmusiken eka i teaterhuset. Deltagarna är i alla åldrar och kommer från Gästrikland, Hälsingland, Dalarna, Uppland och Stockholm. Antalet spelmän per tisdagskväll brukar variera mellan 35 och 50 stycken och instrument som spelas är bland annat fioler, saxofoner, munspel, gitarrer, flöjter, kontrabas, cello och en tramporgel. I Låtstugan får alla vara med. Här finns yrkesmusiker, musiklärare och de som nyss fått en fiol i julklapp. Några har spelat sedan barnsben och är nu pensionärer. Andra började spela när de gick i pension och spelar ännu när de snart fyller 90 år.

Låtstugan arrangeras i samverkan med studieförbundet Bilda.

Tillgänglighet

Tillgänglighetsinformation för föreställningar på Folkteaterns scen, Norra Rådmansg. 23:

Kontaktperson för frågor om tillgänglighet eller för bokning av tecken- eller syntolkning är Linnéa Manzanares, tfn. 073-088 34 40 eller mail.

  • Boka rullstolsplats när du köper biljett så vi kan förbereda plats i salongen. Bokning sker hos info@folkteaterngavleborg.se eller 073-088 34 40
  • Ledsagare har fri entré, kontakta info@folkteaterngavleborg.se för att boka
  • Parkeringsplatser finns tillgängliga för dig med tillstånd för rörelsehindrade, infart från N. Rådmansgatan precis vid ingången till teatern
  • Lokalen är tillgänglighetsanpassad för dig som är rullstolsburen. Det är inga trappor eller höga trösklar. Tillgänglighetsanpassad toalett finns.
  • Hörselslinga finns inne i spelsalen, kontakta publikvärd på plats för att få tillgång till den

Spelschema

25 okt Folkteatern, N. Rådmansgatan 23, Gävle
50 kr
Tillgänglighetsanpassad plats bokas via info@folkteaterngavleborg.se eller 073-088 34 40
Köp nu
26 okt Folkteatern, N. Rådmansgatan 23, Gävle
50 kr
Tillgänglighetsanpassad plats bokas via info@folkteaterngavleborg.se eller 073-088 34 40
Köp nu
26 okt Folkteatern, N. Rådmansgatan 23, Gävle
50 kr
Tillgänglighetsanpassad plats bokas via info@folkteaterngavleborg.se eller 073-088 34 40
Köp nu