fbpx

2009 ÅRS SOMMARFÖRESTÄLLNING

HÄLSINGLANDS TRÄTEATER I JÄRVSÖ

JERFSÖLIF – ”ICKE PRECIS OKÄND”
med Engmans Kapell
Premiär midsommarafton den 19 juni kl 21.00,

därefter ges föreställningen den 24 juni t.o.m. den 24 juli.
Spelas onsdag-söndag kl 19, lördagar kl 15, till och med den 24 juli.
Speluppehåll fredag 17 juli som ersätts av tisdag 21 juli, kl 19

 

Det började med Pila-Brita.
Det handlade om lönnkrogar, rävspel, rånmord.
Hon var en kvinna, kring vilken berättelserna flockades.

”Jerfsölif” är en musikalisk minnesfantasi kring människor
och händelser i trakten kring Järvsö.

En hälsning från Nu till Förr…

Folkteatern och Engmans Kapell, tillsammans med regissören Olle Törnqvist, letar bland tidningsklipp och hos lokala berättare efter ett Hälsingland vi i dag inte ser. Dramatikern Ninne Olsson från Oktoberteatern dramatiserar i en växling mellan dåtid och nutid. 14 skådespelare och musiker kommer att bjuda in till premiär traditionsenligt på midsommaraftonens kväll.

Engmans Kapells historia började 1995 när Pär Engman och fiolspelaren Fredrik Lindh bildade en duo med intentionen att spela akustisk musik i svensk och irländsk folk/visa-tradition. Snart engagerades Dedde Malmqvist på bas och Urban Andersson på dragspel och efter det har kapellet genom åren utökats med några av Hälsinglands finaste musiker.

År 1996 bosatte sig Pär i London där han bl.a. försörjde sig som hustrubadur på en irländsk pub i Brixton. I mötet med irländska musiker fann Pär sin fascination för detta tonspråk och sedan dess har irländsk musik blivit något av Engmans Kapells signum. 2000 släpptes debutplattan ”Pensionat Liljevahls” i nära samarbete med Per Persson (Perssons Pack) som fungerade som både producent och låtskrivare. Ett par av låtarna hamnade på Svensktoppen.

Biljettpriser: Vuxen: 250 kr
Ungdom tom 18 år och studerande: 200 kr

Regi: Olle Törnqvist, just nu aktuell med Alla hjärtan av Katarina Kierir och på Norrbottensteatern och Folkteatern med föreställningen I.D. Olle har på Hälsinglands Träteater tidigare regisserat Tartuffe 2007.

Dramatiker: Ninne Olsson, Konstnärlig ledare och dramaturg för Oktoberteatern i Södertälje.

Scenografi: Sven Dahlberg, nu aktuell på Östgötateatern med Cabaret och på Malmö Stadsteater med Oda! – Saatans kvinna!!

Kostym: Carin Falkenäs, mångårig medarbetare på Folkteatern. Senast gjorde Carin kostymerna till Tartuffe på Hälsinglands Träteater 2007

Mask: Lotta Hjalmarsson

Ensemble: Anna Andersson, Arabella Lyons, Cecilia Milocco, Martin Pareto, Bai Tao, Alexandra Zetterberg , Astrid Tobieson Menasanch och Andreas Liljeholm.

Engmans Kapell: Pär Engman – sång, gitarr, mandolin mm
Görgen Antonsson – fiol (Folkteaterns musikansvarige)
Lisa Eriksson – dragspel (Folkteatern)
Jocke Blomgren – gitarr
Dedde Malmqvist – bas
Peppe Lindholm – trummor, omnichord