fbpx
Längd: uppgift saknas
1 Speltillfällen

Skådespelaren Robert Hannouch bjuder in till föreläsning om den libanesiske författaren, konstnären och poeten Khalil Gibran – mest känd för sitt mästerverk Profeten. Tillsammans med Folkteaterns skådespelare, Björn Johansson, läser de ett par scener ur In Love with Khalil, en nyskriven pjäs av Robert Hannouch. Efteråt finns det tid för samtal mellan skådespelarna och publiken.

► Måndag den 18 mars kl 18.00
Plats: 
Café August, Kulturhuset Glada Hudik, Hudiksvall
Fri entré, ingen föranmälan krävs

Jag har en väldigt stark relation till Khalil Gibrans författarskap. Det hela började med att jag läste ’Profeten’ och fann tröst, styrka och svar på många existentiella frågor som jag hade i tidiga tonåren. Mina föräldrar, likt många libaneser, är även dem stora Gibran-fantaster. Hans texter och konst har följt med mig sedan dess.

Khalil Gibran är en av de mest citerade författarna i världshistorien. Han beskrivs ofta som mellanösterns Shakespeare men trots det har få av hans texter spelats upp på scen. ’The Storm’ är skriven på arabiska under tidigt 1900-tal. När jag nyligen återbesökte novellen, som jag hittade i en bokhylla i mitt barndomshem, upptäckte jag noteringar som jag gjort när jag var sexton år. Det fanns något dolt mellan raderna som fick mig att fundera – vad skulle hända om två karaktärer liknande männen i ’The Storm’ möts idag, i nutid, och har ett liknande samtal som de har i boken, säger Robert Hannouch

Är du nyfiken på vem Khalil Gibran var?
Här kan du lyssna på när Robert (med flera) prata om Gibran i ett radioprogram.

Läsningen arrangeras i samarbete med Biblioteken i Hudiksvall.

Spelschema