fbpx
Längd: ca 50 minuter
1 Speltillfällen

Idlaflickorna, av Kristina Lugn, är ett audioteaterverk att exklusivt uppleva en gång och sen aldrig igen. Det här är ett lustprojekt om nystart, omtag och pånyttfödelse. En upprättelse för Lillemor, Barbro, Yrsa, Tove, Gåsa-Flåsa, Sessa-Lätt och mamma. Och alla andra.

För i nattens utkanter. I hjärtats hemtrakter. Sitter de urvuxna flickorna, de bortsprungna mammorna, redo för urspårning och episk frigörelse!

Idlaflickorna har tidigare genomförts under två helt digitala tillfällen i mars, men den 14 augusti gång flyttar vi ut audioteatern till Axmar Bruk där den vackra naturen får agera scenografin.

Vi samlas utanför Hyttan lördagen den 14 augusti kl 13.00.

Audioteatern nås via en QR-kod som scannas på plats och ger tillgång till en privat länk som går till en spelare på soundcloud.com. Länken är endast giltig under ett par timmar vid föreställningstillfället.

För bästa upplevelse använd hörlurar vid lyssning. Audioteaterverket är ca 50 minuter långt.


Vill du arrangera?

Vi letar efter dig som med din förening, organisation eller enskilt vill arrangera eller på något annat sätt vill tänka kring hur den här audioteatern kan möta publik runt om i Gävleborg!

Det kan vara allt från helt digitala lyssningstillfällen som denna eller en gemensam lyssning på en naturskön plats eller ett annat rum – eller en kombination. Det kan i tid vara allt från nutid under nuvarande nedstängning till en mer virusfri framtid. Även mer lösa tankar kring hur det skulle kunna arrangeras tas tacksamt emot!

Hör av dig till Peter Oijens på peter.oijens@folkteaterngavleborg.se


Reportage
På lördag: du och Folkteatern skapar teater tillsammans
/Arbetarbladet
Folkteatern förgyller kvinnodagen med ”Idlaflickorna” som audioteater
/ Gefle Dagblad

Spelschema