fbpx

Sedan 2015 har koreografen och regissören Carl Olof Berg framträtt i över 260 privata hem från Boden till Berlin i sitt hemlånsprojekt Hemma hos dig med Carl Olof. Mot en kopp kaffe kan du som låntagare välja mellan tre olika enmansföreställningar. Du väljer mellan en prinsessjympa, en guidad visning av herrklubbar eller ett popquiz på ostämt piano. Som låntagare väljer du om du vill vara helt själv eller bjuda hem precis så många du vill. Nu har turen kommit till Folkteatern Gävleborg där några utvalda kommuner i länet får chansen att låna hem Carl Olof först!

Hemlåneprojektet började för Carl Olof Berg som en nödvändig omstart i hans konstnärskap. Ett behov av att undersöka hemmet genom att återvända till hans första scen, vardagsrumsgolvet. En lust och möjlighet att använda all sin erfarenhet av musik, dans och teater från de stora scenerna i en närmare form av berättande. Roligt, förtroligt, på riktigt. Och alla fina möten har gett mersmak.

– Min plan är att fortsätta med det här i flera år och göra minst 500 hemlån innan jag slutar, kanske ännu fler. Det känns som att jag precis bara har börjat, säger Carl Olof Berg, som även är aktuell på Folkteatern som regissör och upphovsperson för Det passar sig inte.

Hemma hos dig med Carl Olof har flyttats fram till slutet av 2023. Kommer kunna bokas i utvalda kommuner. Mer information om hur bokning går till kommer senare.