fbpx

Handen gör och hjärtat minns


Invitation
Jag vill gärna invitera människor att komma med föremål, gjorda av händer och som betyder något alldeles speciellt för ägaren eller tillverkaren. Praktiska föremål med personlig prägling eller föremål som tillverkats av människans längtan efter skönhet
Virkning, metall arbete, stickning, träsnideri, knyppling, broderi, vävning, näver, rot, plast, folie, silver och osv.
Alla bidrag är välkomna, gjorda av människohänder.

 

Hur kan det se ut?
Deltagarna på de olika orterna inviteras till att ta med sig ett eller två föremål. Det kan vara ett föremål som personen har tillverkat, eller som en person har fått, hittat, ärvt, lånat eller köpt. Nytt eller gammalt. Trasigt eller helt. Sprucket eller skört.

Deltagarna blir mottagna i dörren och vi hjälps åt att placera föremålen på ett bra sätt. Där kan finnas en enkel upphängning, t.ex. en klädställning, där deltagarna kan hänga upp sina föremål. Även ett bord med en neutral duk eller ett tygstycke kan fungera.

 

Det finns förslagsvis kaffe och det är fritt att se sig omkring i ”utställningen” innan vi går över till föremålens berättelse. Jag tänker mig att jag hämtar ett föremål och börjar fråga. I bästa fall finns det en glädje att berätta men om det går lite trögt har jag naturligtvis själv med mig två handgjorda föremål, som har en speciell betydelse för mig. Förhoppningsvis kan det ”få igång” berättelserna.

 

Under kvällen ser vi och talar om de handgjorda föremålen och berättar deras ”berättelse”. Det finns inget som är rätt eller fel, storslaget eller för dåligt.
Tänk på det att även en knapp har en historia…

Hälsningar Harriet Nordlund, skådespelare

 

Föreställningen gavs på turné hösten 2008 och våren 2009.

 

Medverkande:
Harriet Nordlund

 

Spelorter:
Sandviken
Ockelbo
Söderhamn
Bollnäs
Hudiksvall
Ljusdal
Hofors
Gävle
Ovanåker