fbpx
Längd: 60 minuter
1 Speltillfällen

Under tre torsdagar i mars bjöd vi in  en föreläsningsserie kring arrangörskap. Tonvikten låg på livearrangemang på scen och riktade sig främst till ideella arrangörsföreningar i Gävleborg, men arrangörer inom andra kulturuttryck och organisationsformer var också varmt välkomna!
Föreläsningarna var gratis, genomfördes via Zoom och man kunde välja att delta på en, två eller alla tre.

Anmälan till föreläsningarna sker via bokningsformuläret nedan. Om du representerar en organisation eller förening, ange gärna det i meddelande-fältet i formuläret.
Du behöver anmäla dig separat för varje tillfälle, detta för att få länk till mötet.

Sista anmälningsdag är tisdagen innan varje tillfälle, det vill säga den 9 mars, 16 mars och 23 mars.
Du får en länk till Zoommötet skickat till din e-post dagen innan föreläsningen.

Behöver du någon form av support eller hjälpmedel för att delta i föreläsningarna? Skriv det i meddelandefältet så försöker vi lösa det!

Mötet öppnas 15.45 då du är välkommen att komma på plats, testa tekniken och mingla lite med de andra deltagarna. Själva föreläsningen pågår från kl 16.00-17.00.

Föreläsningsserien arrangeras av Folkteatern Gävleborg, Region Gävleborg och Riksteatern Gävleborg.

Varmt välkommen!

 

Föreläsningstillfällen:Torsdag 11 mars kl 16.00-17.00
Inspirerande underhållning och Arrangörskap på 30 minuter

Östen Eriksson har varit med i flera musikgrupper (bland annat Östen med resten), varit programledare i både radio och TV, spelat teater och revy för många tusen människor utan att entusiasmen har avtagit det minsta. ”Konstigt nog blir det bara roligare och roligare.”

Joakim Rindå är verksamhetsutvecklaren på Riksteatern som ibland regisserar, ibland skriver och ibland föreläser. Alltid med hjärtat där konsten möter publiken – det vill säga hos arrangören. Född och uppvuxen i Jämtland delar han nu sin mesta tid mellan Östergötland och Stockholm.


Torsdag 18 mars kl 16.00-17.00
Tre perspektiv på arrangörskap.

Vi får möta tre personer och tre helt olika ingångar kring scenkonstarrangemang. I slutet av passet ges tid för frågor och gemensam diskussion.

Destiny af Kleen, Koreograf och Danskrigare, Destiny driver föreningen PHIDR som etablerar DansPlats Skog, en konstnärsdriven produktionsplats och scen för professionell dans i Stråtjära.

Anna Pareto, skådespelare på Folkteatern Gävleborg, berättar om rummets möjligheter och betydelse för arrangemanget, med avstamp från arbetet och turnén med Körsbärsträdgården 2014-2015.

Linea Iversen Bryant arbetar med olika typer av arrangemang och är baserad i Delsbo. Hon delar med sig av sitt arbete och tankar kring att vara en ung arrangör.
Torsdag 25 mars kl 16.00-17.00
Så här gjorde vi – arrangera smart och säkert!

Behovet av scenkonstupplevelser live är enormt över hela världen. Vi ska samtala om och hur man kan göra detta under rådande omständigheter men också om hur vi ska göra när vi faktiskt får möjligheten att uppleva scenkonst live igen.

Medverkar gör:

Shah Jalal, Region Gävleborgs smittskyddsläkare.
Thuva Härdelin, verksamhetsledare på Riksförbundet för folkmusik och dans (RFoD) och producent för Delsbostämman.
Catharina Ericsson, ordförande i Musikföreningen Musica Viva i Söderhamn.
Bodil Kvick, en av de drivande i Voxnadalens Riksteaterförening.

Moderator: Neta Norén, producent på Kultur Gävleborg.

Spelschema