fbpx

Förändring! (seminarieserie)


Med anledning av att den framtida inriktningen på kulturpolitiken hade angivits skulle innebära stora förändringar arrangerade Folkteatern hösten 2011 fyra seminarier för att belysa den nya kulturpolitikens villkor och sammanhang för boende i Gävleborg.

 

En resa i det kulturpolitiska landskapet och kulturinstitutioners historia – gäst Keith Wijkander som var en av Kulturutredningens huvudsekreterare och studerar nu de regionala kulturverksamheterna i Gävleborg.

Gästspel i en kulturkoffert! Möt region Hallands Kulturchef Eva Nyhammar som ger oss bilder från koffertar och samverkansmodeller.

Landet Utanför – om Sverige bortom storstaden. Kristina Matsson, journalist och författare som föreläser och debatterar kring stad- och landsbygdsfrågor

Från kulturjournalistens skrivbord. Vad ser kulturjournalisten i spåkulan? Vilka förändringar går det regionala konst och kulturlivet till mötes? Christina Busck, kulturredaktör Hälsingetidningar och Gunilla Kindstrand, kulturredaktör Gefle Dagblad.

 

Moderator var Sofia Nyblom som verkat som musikjournalist, programledare/producent och kritiker under ett tiotal år, med Svenska Dagbladet, SVT, Sveriges Radio och Axess TV som sina främsta arenor. Under 2010-2011 var Sofia PR- och Kommunikationsansvarig hos Blåsarsymfonikerna och Länsmusiken i Stockholm, där hon drev lanseringen av Stockholms äldsta konserthus under nytt namn – Musikaliska. Tack vare sin breda erfarenhet  efterfrågas hon ofta som moderator, debattör och presentatör.

 

Seminarieserien arrangerades av Folkteatern i Gävleborg, Gävle Symfoniorkester, Länsmuseet Gävleborg, Länsteaterföreningen/Riksteatern Gävleborg, Musik Gävleborg och TRU, Tillväxt Och Regional Utveckling, Landstinget Gävleborg.

 

4 tillfällen, hösten 2011 på Folkteatern i Gävle.