fbpx

I föreställningen Framtiden i mig hör vi ett myller av röster från Gävleborgs län. Här träffas den som är ”tillverkad i en hölada i Söderala” och den som är ”född i en liten by i Burma”.

I samband med att Framtiden i mig gavs i Gävle under 2016 inledde vi arbetet med Folk på Folkteatern – en scen där vi gav plats åt fler röster från Gävleborg. Efter varje föreställning i Gävle gavs plats åt en artist eller grupp med anknytning till vårt län och de många röster som vårt Gävleborg rymmer.

Artisterna uppträdde i Folkteaterns foajé som en avslutande akt till föreställningen Framtiden i mig och konserten ingick som en del av teaterbiljetten.

 

Folk på Folkteatern i april 2016:

16 april: Koma NurDil
Bandet Koma NurDil består av tre medlemmar: pappa Ferit och döttrarna Nurfer och Dilem.
Ferit och Nurfer spelar instrumentet tambur / saz och Dilem sjunger – på 4 språk!

30 april: Saga Skönblom
Saga Skönblom är sångare och låtskrivare och har bland annat deltagit i Systrarna Gävleborg, som har syfte att få in fler tjejer i musikbranchen. Där har hon bland annat coachats av Marit Bergman och Nino Ramsby.

7 maj: Fikret Çesmeli
Fikret Çesmeli är skådespelare, sångare och musiker. Han medverkade i föreställningen Kärleken är fri!? och har tidigare setts i Elektras systrar, Elektras bröder och Elektra show som var samarbeten med Uppsala Stadsteater, Riksteatern och Fryshuset.

21 maj: Musikanterna
På vår sista föreställning bjöd vi på förlängd konsert med musikanterna från Framtiden i mig. Under ledning av Görgen Antonsson fick vi en specialkonsert med Lasse Feltblad, Simon Larsson, Ingela Lindkvist och Mimmi Ingelman Åslund.


4 konserter under april 2016 på Folkteatern i Gävle.