fbpx
Längd: ca 2 h
1 Speltillfällen

Vad händer när en skådespelare tar sig an en text? Hur förändras en historia av ensemblens tolkningar? Och hur mycket påverkar skådespelarens val hur jag som publik möter en berättelse?

Under våren arrangerar Folkteatern Gävleborg och Gefle Dagblad två pjäscirklar där vi bjuder in till öppna publiksamtal kring utvalda teaterpjäser, tillsammans med Folkteaterns ensemble. Den valda pjäsen läses in av skådespelarna och kommer finnas att lyssna på via Folkteaterns podcast innan samtalet. Första tillfället, den 2 februari, diskuterade vi Måsen av Anton Tjechov.

Andra gången, den 23 mars,  diskuterade vi Antigone, en tragedi från år 442 f. kr. skriven av den grekiska dramatikern Sofokles. Inläsningen av Antigone finns att lyssna på mars månad ut.

gefle-dagblad-logo

 

Lyssna på inläsningen av Antigone här:

Eller via itunes här:
En irrande hind #2: ANTIGONE

Tillgänglighet

  • Parkeringsplatser finns tillgängliga för dig med tillstånd för rörelsehindrade, infart från N. Rådmansgatan precis vid ingången till teatern
  • Lokalen är tillgänglighetsanpassad för dig som är rullstolsburen. Det är inga trappor eller höga trösklar. Handikappanpassad toalett finns. Föranmäl dock gärna ditt besök så vi kan förbereda rullstolsplats i salongen (vid behov)
  • Kontaktperson för frågor om tillgänglighet är Vilma Seth, tfn. 026- 54 65 11 eller mail vilma.seth@folkteaterngavleborg.se

Uppdaterat den 21 februari 2017.

Spelschema