fbpx
Längd: Ca 45 min
1 Speltillfällen
Drömkväde är ett samarbete mellan Gävle Symfoniorkester och Folkteatern Gävleborg. Ett musikaliskt möte mellan en kvartett från Symfoniorkestern och riksspelmannen Görgen Antonsson från Folkteatern.
Med Drömkväde vill vi skapa lustfyllda rum där nyskriven musik får ta plats i skenet av levande ljus, en plats där dina drömmar får ta gestalt i mötet med musiken. Här möts Görgen Antonssons kompositioner med Karl-Johan Ankarbloms lekfulla bearbetningar för stråkkvartett och de virtuosa symfonikerna i en glädjefylld samklang.
Görgen Antonsson har många strängar på sin lyra. Till vardags arbetar han på Folkteatern Gävleborg som musiker och musikansvarig, men han är också kompositör och bandmedlem i olika folkmusik- och folkrockgrupper. Med sin musikalitet och sin starka närvaro på scenen lever han sig in i musiken på ett unikt sätt, ständigt med ett leende på läpparna.
Konserten Drömkväde är en del av Drömmar och Demokrati och kommer att turnera runt om i hela Gävleborg från och med premiären 9 mars, men den har en egen turnéslinga och spelas inte alltid i samma perioder som festivalen på varje ort.

 

Här kan du lyssna på ett litet smakprov från repetition:

Tillgänglighet

För föreställningarna i Gamla Katolska Kyrkan i Gävle gäller följande:

  • Parkering: Möjlighet till avlämning/upphämtning vid lokalen, kommunala parkeringsplatser på Norra Centralgatan och Nygatan
  • Tre trappsteg in till lokalen, portabel ramp finns
  • Handikappanpassad totalett finns i angränsande lokal

För frågor om tillgänglighet kontakta Vilma Seth på Folkteatern, tfn. 026-54 65 11 eller mail vilma.seth@folkteaterngavleborg.se

Spelschema