I höst har Folkteatern Gävleborg premiär på Den sårade Divan, efter Karin Johannissons uppmärksammade bok med samma namn. En berättelse om tre starka konstnärliga begåvningar, Agnes von Krusenstjerna, Sigrid Hjertén och Nelly Sachs, som alla också under långa perioder var inskrivna på mentalsjukhus. Som så ofta på Folkteatern vill vi tillsammans med vår publik dela med oss av det universum vi befinner oss i, i arbetet med en föreställning, så att vi tillsammans kan fördjupa oss i de frågor som berättelsen väcker. I arbetet med Den sårade Divan kommer vi bjuda in till ett antal Divasoaréer där vi får fördjupa oss i föreställningens olika spår.

Vid det första av dessa tillfällen möter vi Anna Jörgensdotter, författare till bland annat Drömmen om Ester, en roman om konstnären Ester Henning, som också levde större delen av sitt liv på mentalsjukhus. I samtal med en av Folkteaterns konstnärliga ledare och dramaturg Erik Uddenberg berättar Anna Jörgensdotter om Ester Henning, som till skillnad från pjäsens tre huvudpersoner var uppvuxen under mycket fattiga förhållanden, samt reflekterar kring Karin Johannissons bok.

Samtalet äger rum i Folkteaterns foajé, torsdag den 26 september 18.30 till 19.30. Fika finns till försäljning.
Boka din plats nedan!

Vi kommer inom kort att presentera fler tillfällen av Divasoaréer under hösten runt om i vårt län.

 

Spelschema

26 sep Folkteatern, Norra Rådmansgatan 23, Gävle
Fri entre
Samtal med Anna Jörgensdotter om hennes bok Drömmen om Ester
Boka plats

Boka platsGenom att lämna din e-mailadress så godkänner du att Folkteatern Gävleborg sparar dina kontaktuppgifter och kontaktar dig i framtiden kring arrangemang vi tror intresserar dig. Om du vill att vi raderar dina kontaktuppgifter kan du när som helst maila till info@folkteaterngavleborg.se och be att få dem borttagna.