fbpx

Det Osynliga


Gästspel

Av Jacob Hirdwall
Regi Richard Turpin & Saskia Husberg
I rollen Jonas Kruse

Det Osynliga är en rasande monolog om kommersiell tv, reklambranschen och skvallerpressen och den makt dessa medier har över människor. Ett brandtal för kulturen, om teaterns roll som motmakt, som ett medel till förståelse av den tid vi lever i.

I föreställningen får vi möta en mycket nervös föreläsare, som med humor och värme försöker diskutera vår samtid och ställa frågan; vad är det för ett samhälle vi lever i? Vad är det för ett samhälle vi vill ha? Det är ett föredrag med förhinder, i vilket vi också får möta en dansande björn och Helen Sjöholm…

Det Osynliga hade urpremiär på Teater Tribunalen i Stockholm i maj 2007, och blev både en publik- och kritikersuccé. Det Osynliga har sedan framgångsrikt turnerat i Sverige och norden.

PRESSKLIPP:

”…Hirdwalls monolog, djävulskt roligt spelad av Jonas Kruse, är en analys av mediesamhället som det senaste året med sin humor och sin sakligt återhållna vrede har grävt sig in i kulturdebatten och börjat omforma den.”
Ingegärd Waaranperä, DN

”…Rena rama reningsbadet! Vilken katharsis! …Texten är drabbande, roande, oroande, framställningen riskabelt genialisk.”
Bohusläningen