fbpx
Längd: 70 min
1 Speltillfällen

Det ingen får veta om Pappa är nystartade Teater Gyllene Drakens första urpremiär och den ägen rum den 5 oktober. Nu kommer den till Gävleborg för att spela ett antal föreställningar för mellanstadieelever i Bollnäs och Gävle.

Aja har flyttat med sin mamma till Sverige från Finland. Hon ska börja i en ny klass. Barnen skrattar åt hennes namn. Läraren ber henne att berätta lite om sin familj. När frågan kommer om hennes pappa vill hon hellre sjunga en sång. På kvällarna är hon ofta ensam eftersom mamma jobbar på restaurang. Då drömmer hon att hon pratar med pappa i fängelset.  Är dom lika? Vad gör han där? När ska han bli fri? Ska dom någonsin träffas?

Skådespelaren Aja Rodas pappa satt i fängelse under stora delar av hennes uppväxt. Det var en barndom med ensamhet, skamkänslor och lögner. Att vara barn och ha en förälder i fängelse påverkade hela hennes uppväxt och hur hon formades som människa. Men trots detta så hittade hon sin väg genom livet.

Av: Lucas Svensson, utifrån intervjuer med Aja Rodas
Skådespelare: Aja Rodas och Mats Jäderlund
Musiker: Camilla Arvidsson, fiol (Ajas pappa hade en dröm om att vara violinist)
Regi: Michael Cocke
Scenografi/kostym: Katrin Brännström
Komposition: Görgen Antonsson
Koreograf: Jimmy Meurling
Mask: Janina Rolfart

Föreställningen görs i samarbete med Scenkonst Sörmland och Folkteatern Gävleborg, och föreställningarna i Gävleborg möjliggörs av Riksteatern Gävleborg och Folkteatern Gävleborg.

Teatern Gyllene Draken är en nystartad teater med säte i Nacka kommun. Teaterns mål är att skapa angelägen teater av högsta konstnärliga kvalitet för barn och ungdomar. Föreställningarna arbetas fram i nära dialog med sina målgrupper och ska vara tillgänglig för barn och ungdomar i hela landet. Michael Cocke är Teater Gyllene Drakens konstnärliga ledare. Han har arbetat sedan 1986 som regissör på institutioner och fria grupper. Han har även varit konstnärlig ledare på Folkteatern Gävleborg och Örebro Länsteater. Teater Gyllene Draken har fått sitt namn efter den tyske dramatikern Roland Schimmelpfennig´s pjäs Gyllene Draken.

Spelschema