fbpx
Längd: uppgift saknas
1 Speltillfällen

Den lyssnande kritiken består av fyra projekt, eller experiment, som alla försöker belysa ljudboken ur olika perspektiv. Det tredje experimentet äger rum hos oss på Folkteatern Gävleborg och utgår från Löpa varg av Kerstin Ekman, som undersöks ur fyra olika perspektiv. Deltagarna kommer dels få lyssna på en del av boken som talbok (inläst av Örjan Vlix), därefter som ljudbok (inläst av Lennart Jähkel). Till detta kommer deltagarna även att ta del av litteraturen som uppläsning och som gestaltning av skådespelare.

Experimentet innefattar en gemensam diskussion utifrån deltagarnas tankar och erfarenheter där målet är att både skärskåda upplevelsen av framförandet respektive uppspelningen i sig och belysa den påverkan som framförandet och uppspelningen har på verkets narrativ. Till detta knyts frågor om den kroppslighet som är inskriven i språket, och hur texten påverkas av närvaron eller frånvaron av en kropp.

Föranmälan krävs för att delta på experimentet, och det gör du via formuläret nedan. Evenemanget är kostnadsfritt, men platserna begränsade. Vid anmälan kommer ett mail med mer detaljerad information om upplägget.

Projektet arrangeras av Kritiklabbet, med finansiering av Kulturbryggan, och redaktionen som arbetar med experimenten består av Yolanda Bohm Ramirez, Jesper Olsson, Fredrik Nyberg, Sol Andersson, Erik Lindman Mata och Magnus William-Olsson.

Spelschema