fbpx
  • Clowner utan Gränser

Folkteatern inledde under 2016 ett samarbete med organisationen Clowner utan gränser.

 

Workshop med lek och skratt

I maj 2016 bjöd Folkteatern och Clowner utan gränser in till workshop för barn och familjer som vill leka, skratta och komma i kontakt med varandra. Workshopen riktade sig framför allt till ensamkommande barn som kommit till Sverige på flykt och som nu bor i Gävle. Ett fåtal platser finns även för familjer som vill träffa och leka med clownerna, och knyta kontakter med barn som varit på flykt. 

Föreställning

Föreställningen som skulle ges i Grekland under sommaren 2016 spelades på Folkteatern. I den kunde man höra clownerna berätta om förutsättningarna för resan och hur de förberedde sig inför en sådan föreställning. Föreställning för alla åldrar.


Pressröster 

Clownsamarbete för Folkteatern vill ge flyktingar i Grekland en stunds glädje / Ljusnan  

Folkteatern hjälper clowner och flyktingar / Arbetarbladet


Clowner utan gränser grundades 1996 och är en obunden ideell organisation som bedriver verksamhet för barn runt om i världen. De utgår från FNs konvention om barn rättigheter. Organisationen påminner barn i flyktingläger, ungdomsfängelser och andra utsatta miljöer om att de är viktiga och att det finns andra utanför som ser dem. När det fungerar som bäst skapas hopp, mänsklighet och livsvilja. Sedan starten 1996 har de mött och skrattat med mer än en och en halv miljon barn.

Läs mer om Clowner utan Gränsers arbete