fbpx
Tillgänglighet
Längd: ca 1,5 timme
1 Speltillfällen

Folkteatern bjuder in till bokcirkel om Moby Dick eller Den vita valenav Herman Melville. Vid tre tillfällen under våren träffas vi tillsammans med dramatikern Kristian Hallberg, regissören Johannes Schmid samt delar av teaterns ensemble för att samtala om Moby Dicks relevans idag. Vad betydde den när den kom och hur skulle en eventuell dramatisering och iscensättning kunna se ut? Hoppa in i samtalet du med, läs och diskutera! Läsanvisningar inför varje tillfälle finns angivet längre ner. Låt oss hitta den vita valen tillsammans!  

Om boken:
Moby Dick eller Den vita valen skrevs 1851 och är en av världslitteraturens klassiker. Romanens handling rör sig kring besättningen på skeppet Pequod, som under ledning av den besatte kaptenen Ahab, söker efter den vita valen Moby Dick.  


Vårens tre datum: 

►Tisdag den 7 maj kl 17.30-19.00
Tema: Vad är Moby Dick för slags berättelse?
Läsning inför första träffen: kapitel 1–45  

Torsdag den 23 maj kl 17.30-19.00
Tema: Varför ska man gestalta den idag?
Läsning inför andra träffen: kapitel 46–90 

Tisdag den 11 juni kl 17.30-19.00
Tema: Hur dramatiserar och gestaltar man Moby Dick?
Läsning inför tredje träffen: kapitel 91–135 

Fri entré, men föranmälan krävs via anmälningsformuläret nedan. 
Vi hoppas att du vill och kan vara med på samtliga träffar, därför behöver du bara anmäla dig till det första tillfället för att vara del av bokcirkeln. 
Vi bjuder på fika vid varje tillfälle.

Hjärtligt välkommen! 

Tillgänglighet

Tillgänglighetsinformation för föreställningar på Folkteaterns scen, Norra Rådmansg. 23:

  • Parkeringsplatser finns tillgängliga för dig med tillstånd för rörelsehindrade, infart från N. Rådmansgatan precis vid ingången till teatern
  • Lokalen är tillgänglighetsanpassad för dig som är rullstolsburen. Det är inga trappor eller höga trösklar. Tillgänglighetsanpassad toalett finns.
  • Har du luftburna allergier kontakta info@folkteaterngavleborg innan ditt teaterbesök.
  • Kontaktperson för frågor om tillgänglighet eller för bokning av tecken- eller syntolkning är Linnéa Manzanares, tfn. 073-088 34 40 eller mail linnea.manzanares@folkteaterngavleborg.se 

Spelschema