fbpx

Blonderade ögonbryn är ett nyskrivet komiskt och poetiskt stycke om kärlek och evighet av Martin Pareto i samarbete med Görgen Antonsson.

I tusentals år har han stått där. Sture som åtrått kvinnan, Sture som lovat Margareta en resa till sjunde himlen, till tryggheten och äventyret. Men någonting har hänt…

Margareta har tagit hans bilnycklar, hans bil – och kört iväg. Han står kvar på samma fläck, på sin gräsmatta, vid sin garageport, och bligar storögt mot horisonten. Vart tog hon vägen?

Martin Paretos pjäs betraktar familjenormen med ömsinthet och ilska, humor och frågvishet: Hur ska jag vara för att vara en riktig man?
I Blonderade ögonbryn ställer Martin Pareto tillsammans med musikerna Görgen Antonsson och Tomas Lindberg en bräcklig mansroll till allmänt beskådande.


Folkteatern har sedan 2004 satt upp mindre föreställningar där teaterns skådespelare, som självständiga konstnärer, upprättade sin egen verkstad där varje skådespelare kunde ställa frågor och undersöka nya områden. Utifrån det har skådespelarna valt och undersökt sitt eget arbetsmaterial och sitt eget uttryckssätt. I de här mindre uppsättningarna har skådespelaren varit sin egen dramaturg och sin egen regissör, men har också kunnat välja att ta in medhjälpare och stöd när arbetet har krävt det.

 

Av: Martin Pareto
Föreställningsdramaturg: Jonas Jarl
Kostym: Carin Falkenäs
Musikbearbetning & komposition: Görgen Antonsson och Tomas Lindberg

 

Medverkande:
Martin Pareto

Musiker:
Görgen Antonsson
Tomas Lindberg

 

Spelperiod 2, 2007: 18 framföranden. Nypremiär 6 oktober 2007 i Bergsjö.
Spelperiod 1, 2006: 6 framföranden. Premiär 18 mars 2006 i Gävle.

 

Spelorter 2007:
Bergsjö
Bollnäs
Delsbo
Galven
Gävle
Harmånger
Hudiksvall
Ramsjö
Storvik
Undersvik
Åmot

 

Spelorter 2006:
Bollnäs
Gävle
Norrsundet