fbpx
Spelschema
Längd: ca 1 timme
1 Speltillfällen

Gästspel: Nyskrivet och musikaliskt om kärlek utan gränser

Agnes och Medo blev kära, gifte sig och nu väntar de ett barn. Men Medo bor i Egypten och Agnes i Sverige. Barnet ska födas i Sverige och det är där de vill bo. Men det går inte. Medo får inte uppehållstillstånd i Sverige.

Det är en sann berättelse om Agnes och Medo och deras kamp om att få bo tillsammans med sitt barn i Sverige. I den här versionen är det babyn i magen som berättar. Det blir en tragikomisk och lekfull föreställning med mycket sång och musik. En kärlekshistoria från migrationens ingenmansland.

– Min vän Youssef hade berättat om Medo och Agnes situation – att Medo kanske inte skulle kunna vara med vid deras barns födelse. Jag pratade senare med Youssef om att vi försökt få till ett samarbete mellan Sverige och Egypten i åtta år och när vi inte kommit någonstans frågade jag honom om vi ska lägga ner? ”Nej, sa Youssef, jag vill!” Då kom det ur min mun helt oförberett – ”Då kan du spela babyn i magen!” På den vägen är det och nu, fyra år senare, har vi premiär i Gävle. Det känns väldigt speciellt för mig, säger Michael Cocke, regissör.

Premiär i Andreassalen i Andersberg, Gävle, lördag den 3 februari med efterföljande turné på utvalda platser i Gävleborgs län.

Babyn i magen är producerad av Teater Gyllene Draken, med stöd av Folkteatern Gävleborg.

Föreställningen rekommenderas från 15 år.


Trailer på svenska


Trailer på arabiska

Spelschema