fbpx
Längd: uppgift saknas
1 Speltillfällen

Med föreställningar som Att komma till ön med skatten är inget äventyr, Mellan oss och Änglaspel återkommer Folkteatern under året till processer och berättelser med ett uttalat barnperspektiv. Men vad innebär ett barnperspektiv inom scenkonst? Vilka historier kan man berätta, och hur berättar man dem?

Under våren arrangerade Folkteatern Gävleborg tillsammans med  Skottes Musikteater en seminarieserie under namnet Att berätta med, om och för. Vid fyra tillfällen bjöd vi in ett antal experter som tillsammans med regissörer, koreografer, skådespelare och publik samtalade om och undersökte frågeställningar kring scenkonst för barn.

Lyssna på Folkteaterns konstnärliga ledare Erik Uddenberg och samtalsseriens första gäst Suzanne Osten i P4 Gävleborg: sr.se (välj ”Lyssna från delad tidpunkt” för att hoppa direkt till inslaget).

 

_________________________________________________________________________________________________

Tidigare samtal:

Torsdag den 6 april kl 18.30

Hur talar man om döden?
Gäster: Olle Thörnqvist – regissör, Lars Björklund – kaplan på Sigtunastiftelsen och författare, Kerstin Dillmar – författare och sjukhuspräst, Kalle Zerpe – skådespelare Skottes Musikteater, Arabella Lyons, skådespelare Folkteatern Gävleborg

I vårt sista samtal tar vi avstamp i föreställningarna Änglaspel (Folkteatern) och Adjö Herr Muffin (Skottes Musikteater). Det blir ett samtal kring döden som ämne för scenkonst och berättelser. Hur talar man om svåra saker med barn? Och hur gör man det med teatern som konstform?

Samtalet hölls på Folkteatern Gävleborg, Norra Rådmansgatan 23, Gävle

Torsdag den 9 mars kl 18.30

Hur får barnen plats i våra berättelser? | Gäster: Karin Helander, Elin Callmer, Cecilia Wernesten, Marie Skönblom, Sara Fridholm, Kalle Zerpe

Hur kommer barnen själva till tals i den scenkonst man skapar? Vi talar om hur man bäst möter barnen själva i våra processer, och hur man gör deras egna berättelser rättvisa. Samtalet kommer utgå från föreställningarna Att komma till ön med skatten är inget äventyr (Folkteatern) och Kainos Sång (Skottes Musikteater).

Samtalet hålls på Skottes Musikteater, Spegeln, Norra Köpmangatan 11, Gävle

 

Torsdag den 16 februari kl 18.30

Hur berättar man med rörelse?Gäster: Pia Huss, Hans Kellerman, Nadja Hjorton

Hur förändras en berättelse när det är inte är orden som ska berätta den? Finns det vissa ämnen som är lättare att prata om med hjälp av dans och rörelse, eller med dockor? I ett samtal utifrån föreställningarna Mellan oss (Folkteatern) och Lilla Faust (Skottes Musikteater) samtalar vi om rörelse och scenkonst för barn.

Samtalet hölls på Folkteatern Gävleborg, Norra Rådmansgatan 23, Gävle

 

Onsdag den 25 januari kl 18.30

Hur skapar man scenkonst för barn? | Gäst: Suzanne Osten

Vår första samtalskväll inleder med den mest övergripande frågan: Hur skapar man scenkonst för barn? Tillsammans med dramatikern och regissören Suzanne Osten samtalar vi om hur man går tillväga för att skapa scenkonst för barn, och om hur barnteatern ser ut i Sverige, och här i Gävleborg. Vilka berättelser är lätta och komplicerade, och får man berätta vad som helst?

Samtalet hölls på Skottes Musikteater, Spegeln, Norra Köpmangatan 11, Gävle

 

skottes

Tillgänglighet

  • Parkeringsplatser finns tillgängliga för dig med tillstånd för rörelsehindrade, infart från N. Rådmansgatan precis vid ingången till teatern
  • Lokalen är tillgänglighetsanpassad för dig som är rullstolsburen. Det är inga trappor eller höga trösklar. Handikappanpassad toalett finns. Föranmäl dock gärna ditt besök så vi kan förbereda rullstolsplats i salongen (vid behov)
  • Kontaktperson för frågor om tillgänglighet är Vilma Seth, tfn. 026- 54 65 11 eller mail vilma.seth@folkteaterngavleborg.se

Uppdaterat den 9 november 2016.

Spelschema