fbpx
Längd: 2h och 15 min inkl. paus
1 Speltillfällen

Hur mycket kan man veta om en ål? Eller om en människa? Dalateatern besöker Gävle med gästspelet Ålevangeliet som är en bearbetning av verket med samma namn, skrivet av Patrik Svensson.

Ålevangeliet är en berättelse om världens mest gåtfulla fisk som gett upphov till ett alldeles eget mysterium inom naturvetenskapen, det som kallas ”ålfrågan”. En fisk som alla från Aristoteles till Sigmund Freud försökt förstå sig på, utan att lyckas. Som nu dör ifrån oss och i mångt och mycket fortfarande är en gåta.

Det är också berättelsen om författaren Patrik och hans pappa och hur ålen förde dem samman. En berättelse om ursprung, öde och om livet. Samt om det som är livets sista och ofrånkomliga utmaning: hur man hanterar döden. Ålens varande blir här, i full kraft, en spegling av människan och den jord vi lever på.

En vacker, rörande, humoristisk och existentialistisk pjäs om att försöka hitta hem. Vem är jag? Vart är jag på väg? Vart kommer jag ifrån?

 

Regi och dramatisering: Pelle Öhlund | Medverkande: Anna Granquist, Mala Kyndel, Patrik Pettersson, Yngve Sundén, Joel Torstensson | Scenografi och kostym: Richard Andersson | Ljusdesign/projektioner: Ilkka Häikiö | Ljuddesign: Martin Kullberg

Spelschema