Hoppa direkt till innehållet
Foto på Vidya som sitter i svart topp och vit kjol med ett vitt piano bakom henne
Ibrahim Tunc

Bortom hemma

En berättarkonsert med sångerskan Vidya 

Premiär2024-11-30

Med sång, musik och personliga reflektioner beskriver Vidya hur det är att söka sina rötter långt från Sverige och genom det hitta hem i sig själv. I Bortom hemma reflekterar hon över kärleken till sina båda mammor - den svenska som adopterade henne och den biologiska, som hon lyckades hitta i Indien efter att hon själv blivit mamma. Det blir ett nära möte med publiken, där djup och allvar blandas med humor och livsglädje och kärleken till de som format henne. Där musiken, som är både komponerad och framförd av Vidya själv, får stå i centrum. 

Vidya Sundberg är musiker och låtskrivare, född i Pune, Indien, och uppvuxen i Gävle. Hennes musik rör sig fritt mellan jazz, pop, världsmusik och improvisation. Bortom hemma innehåller musik från hennes tre album, som alla har uppmärksammats i både nationell och internationell press för sin lekfullhet och originalitet. 

Vidya och jag träffades första gången när vi pluggade genus, film och journalistik på Högskolan i Gävle. När vi över 20 år senare råkade stöta ihop med varandra på en tågperrong i Gävle och blev vänner, började vi prata om vår gemensamma erfarenhet att undra över sina rötter och sin härkomst. Vidya är adopterad och jag har aldrig träffat min biologiska pappa. När vi nu gör Bortom hemma tillsammans har jag skrivit texter baserade på intervjuer och samtal jag haft med Vidya. Jag tror att det kommer att bli en intim, rolig, sorglig och ärlig stund med Vidyas musik och tankar.

säger Lotta Östlin Stenshäll, manusförfattare och regissör

Bortom hemma har premiär på Folkteatern Gävleborg den 30 november och turnerar i Gävleborgs län under hösten och vintern.  

Medverkande

Manus

  • Lotta Östlin Stenshäll, i nära samtal med Vidya Sundberg

Scenografisk konsult

  • Åsa Norling

Regi

  • Lotta Östlin Stenshäll

Kostymidé

  • Åsa Ericson

Komposition av sånger och musik

  • Vidya Sundberg

Ljudteknik

  • Axel Spjutsvik

Tillgänglighet

Tillgänglighetsinformation för föreställningar på Folkteaterns scen, Norra Rådmansg. 23:

Kontaktperson för frågor om tillgänglighet eller för bokning av tecken- eller syntolkning är Linnéa Manzanares, tfn: 073-088 34 40 eller mail: linnea.manzanares@folkteaterngavleborg.se 

  • Boka rullstolsplats när du köper biljett så vi kan förbereda plats i salongen. Bokning sker hos info@folkteaterngavleborg.se eller 073-088 34 40
  • Ledsagare har fri entré, kontakta info@folkteaterngavleborg.se för att boka
  • Parkeringsplatser finns tillgängliga för dig med tillstånd för rörelsehindrade, infart från N. Rådmansgatan precis vid ingången till teatern
  • Lokalen är tillgänglighetsanpassad för dig som är rullstolsburen. Det är inga trappor eller höga trösklar. Tillgänglighetsanpassad toalett finns.
  • Hörselslinga finns inne i spelsalen, kontakta publikvärd på plats för att få tillgång till den
  • Teckenspråks- och syntolkning erbjuds på förfrågan. Kontakta oss i god tid innan ditt besök.
chevron-down