fbpx

Idlaflickorna, av Kristina Lugn, är ett audioteaterverk att exklusivt uppleva en gång och sen aldrig igen. Det här är ett lustprojekt om nystart, omtag och pånyttfödelse. En upprättelse för Lillemor, Barbro, Yrsa, Tove, Gåsa-Flåsa, Sessa-Lätt och mamma. Och alla andra.

För i nattens utkanter. I hjärtats hemtrakter. Sitter de urvuxna flickorna, de bortsprungna mammorna, redo för urspårning och episk frigörelse!

Luta dig tillbaka i soffan därhemma eller plocka med dig din telefon ut på promenad och följ med Lillemor, Barbro och alla de andra på charter till Gardasjön.

Idlaflickorna genomfördes under två tillfällen i mars, men håll utkik för fler tillfällen här på hemsidan eller på våra sociala medier.


Vill du arrangera?

Vi letar efter dig som med din förening, organisation eller enskilt vill arrangera eller på något annat sätt vill tänka kring hur den här audioteatern kan möta publik runt om i Gävleborg!

Det kan vara allt från helt digitala lyssningstillfällen som denna eller en gemensam lyssning på en naturskön plats eller ett annat rum – eller en kombination. Det kan i tid vara allt från nutid under nuvarande nedstängning till en mer virusfri framtid. Även mer lösa tankar kring hur det skulle kunna arrangeras tas tacksamt emot!

Hör av dig till Peter Oijens på peter.oijens@folkteaterngavleborg.se


Reportage
På lördag: du och Folkteatern skapar teater tillsammans
/Arbetarbladet
Folkteatern förgyller kvinnodagen med “Idlaflickorna” som audioteater
/ Gefle Dagblad

Spelschema