fbpx

Information med anledning av virusutvecklingen i samhället

Uppdaterad måndag den 10 augusti kl 11.27

Efter en vår av möten av digital natur ser vi nu fram emot att vi återigen ska kunna mötas tillsammans i teaterrummet! Vi hoppas att du som publik ska känna dig trygg med att vi nogsamt följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer för att minska smittspridningen av covid-19. All vår verksamhet som vi bedriver i teaterhuset i Gävle och på turné i samarbete med våra arrangörer regleras utifrån rådande riktlinjer och rekommendationer.

Läs mer om vår anpassning av lokaler, vad du bör tänka på inför ditt besök och om biljetter nedan: 

Anpassning av våra lokaler
I vår foajé kommer vi hjälpa till med både markeringar i golvet, samt att publikvärdar finns på plats för att se till att avstånd hålls i köer till biljettkassa/biljettvisering och toaletter. Vi kommer begränsa antalet personer i foajén och släppa in i salongen så tidigt som möjligt för att undvika trängsel. Sittplatserna som finns i foajén är också utglesade för att försäkra oss om avstånd. Det finns tillgång till handsprit i hela foajén.

Vid föreställningar av Perplex i vårt teaterhus i Gävle kommer vi att spela i vår stora sal. Där sitter du i en gradäng och kommer ha rekommenderat avstånd mellan dig, andra besökare och ensemble.

Vid föreställningar av Kurage och Above All This i vårt hus i Gävle kommer vi att spela i vår något mindre sal, och även där kommer du placeras med avstånd till andra besökare och ensemble.

Föreställning på turné
Vid föreställningar av Kurage och Above All This på turné så kommer vi med varje arrangör tillsammans gå igenom och se till att Folkhälsomyndighetens rekommendationer följs och att liknande åtgärder som vi har i våra lokaler anpassas för respektive lokal. Publikantalet på alla platser anpassas självklart utifrån rådande regler om folksamlingar, samt att rekommenderat avstånd mellan besökare upprätthålls.

Dessa rutiner gäller vid ditt besök hos oss i Gävle
Följ alltid publikvärds instruktioner.

Respektera avståndet om minst 1,5 m till andra besökare. Ta hjälp av den tejpning vi har gjort i golven.

Alla ombeds köa enligt markeringar till biljettkassan där du får din förköpta biljett viserad, hämtar ut din bokade biljett eller köper din biljett. Efter visering/uthämtning/köp följer du biljettpersonalens anvisningar och går till vänster in i lokalen. Tyvärr är vår garderob stängd av säkerhetsskäl just nu, du får ta med dig dina kläder/väskor i salongen.

Vi kommer just nu släppa in i salongen mycket tidigare än vanligt för att undvika trängsel.

När det är dags för insläpp till salongen så kommer varje person (eller grupp/par som sitter tillsammans) att välkomnas in en person/grupp/par i taget. Invänta därför publikvärdens uppmaning innan du rör dig mot ingången av salongen!

Inne i salongen sitter du med avstånd till andra i publiken samt till skådespelarna.

Vid paus kommer en publikvärd ange ordningen i vilken ni går ut, med mellanrum emellan. Sitt därför kvar på din plats tills publikvärd säger till att det är din tur att gå ut.

Pausen spenderas antingen utomhus eller inomhus och publikvärd kommer meddela var du ska vara för att undvika trängsel.

Vid ingång efter paus gäller samma rutiner som vid tidigare insläpp, och samma rutiner vid utgång efter föreställningens slut som vid pausen.

Biljetter
Det går nu endast att köpa max två biljetter per köp via vår hemsida, detta för att vi ska kunna garantera att rekommenderat avstånd hålls. Är ni ett större sällskap som önskar sitta bredvid varandra utan avstånd kan ni kontakta vår biljettkassa på biljett@folkteaterngavleborg.se eller ringa 026-54 65 18.

Vi erbjuder nu också mer flexibla köpevillkor. Du kan avboka eller omboka din biljett till annat datum med minst 24 timmars framförhållning genom att kontakta vår biljettkassa.

Om en föreställning blir inställd kontaktar vi dig via telefon eller e-post. Då erbjuds du i första hand att boka om din biljett till nytt datum, och i de fall det inte går görs ett återköp.

Om du kommer till Folkteatern och känner dig otrygg med ditt besök får du självklart boka om dina biljetter till ett senare tillfälle. Vi vill att ditt besök ska kännas tryggt och säkert. Kontakta då bara någon av våra publikvärdar så hjälper dem dig vidare.

Vill ni komma i kontakt med oss går det bra att skicka e-post till info@folkteaterngavleborg.se, eller ringa någon av våra kommunikatörer eller producenter. Du hittar kontaktuppgifter på https://folkteaterngavleborg.se/om-oss/personal/