fbpx

Folkteatern Gävleborg söker scenkonstproducent

Vill du arbeta på en teater som sätter mångfald av perspektiv, konstnärlig förnyelse och kvalitet i fokus? Vill du vara med och göra scenkonsten hållbar, tillgänglig och inkluderande för fler? Vill du vara delaktig i att utforma Folkteatern Gävleborgs kommande verksamhet, såväl i det dagliga som i det långsiktiga?

Folkteatern Gävleborg är en turnerande regionteater som verkat sedan 1983 i Gästrikland och Hälsingland och som har sitt säte i Gävle. Folkteatern har genom åren utmärkt sig för sitt specifika tilltal, musikalitet, annorlunda och inspirerande val av spelplatser, för hög konstnärlig nivå, undersökande arbetsprocesser och angelägna teman. 

Teatern är organiserad som en stiftelse med Region Gävleborg som huvudman.
Arbetet på Folkteatern Gävleborg utgår från följande teser, https://folkteaterngavleborg.se/om-oss/folkteaternsteser/
 
Om rollen och arbetsuppgifter
Vi söker en engagerad scenkonstproducent som vill vara med och ansvara samt driva våra produktioner från idé till färdig föreställning. Som en av tre producenter kommer du att ha ett nära samarbete med alla enheter inom Folkteatern. Tillsammans bidrar ni till att skapa och genomföra högkvalitativa produktioner med hänsyn till publika perspektiv. Detta är en bred och utvecklande roll med fokus både på grupprocesser och arbetsledning samt mer strukturella frågor kring budget, avtal och policydokument.
 
Du erbjuds:
– En varm arbetsmiljö, stor delaktighet och engagerade kollegor
– En arbetsplats som värdesätter att alla på teatern utvecklas, såväl individuellt inom sina yrkesroller som i gemensamma konstnärliga fortbildningar  
 
Vi söker dig som har:
– Flera års erfarenhet från att arbeta med scenkonstproduktion eller från att arbeta med produktions- och projektplanering inom konst- och kulturverksamheter och att driva konstnärliga processer 
– Relevant utbildning inom producent- eller projektledning, alternativt motsvarande kompetens från arbetslivserfarenhet
– Erfarenhet av budgetansvar och arbetsledning samt god kunskap inom avtalsjuridik och upphovsrättigheter
– Erfarenhet av att samverka med arrangörer och samarbetspartners
– Meriterande med erfarenhet av turnerande teater eller andra turnerande kulturverksamheter, internationell erfarenhet samt erfarenhet av att arbeta i värdegrundsdrivna organisationer
– God känsla för språk och språkhantering och utrycker dig väl muntligt och skriftligt
– B-körkort är meriterande

Som person är du positiv, öppen och prestigelös och är van att arbeta med både högt och lågt. Du är nyfiken som person och har ett starkt självledarskap. Du har en mycket god förmåga att samarbeta med många olika typer av intressenter och säkerställa ett effektivt teamarbete. Du har god förståelse för grupprocesser och att hantera dess dynamik. Du har ett intresse och engagemang för omvärldsfrågor (lokala och globala) samt inkludering och delaktighet.
Folkteatern Gävleborg har som mål att vår personal ska spegla den mångfald som finns i samhället. Med rätt kompetens uppmanar vi dig att söka oavsett kön, könsidentitet och uttryck, sexuell orientering, ålder, funktionsförutsättning, religion eller etnisk tillhörighet. Kunskaper i flera språk ser vi som positivt.

Praktisk information:
– En sex månaders provanställning med avsikt att övergå till en tillsvidareanställning. Tillträde enligt överenskommelse.
– Sex veckors semester, två veckors ferietid samt flextid och möjlighet att jobba både från kontoret och annat håll. Tjänsteställe är Gävle.
– Friskvårdsbidrag
– Vi har kollektivavtal tecknat med parterna Svensk Scenkonst och Fackförbundet Scen & Film samt Akademikerförbunden, avseende anställda vid offentligt finansierade teaterinstitutioner.
– Vi värdesätter ett flexibelt förhållningssätt till din yrkesroll, en förmåga att arbeta prestigelöst för att skapa ett lyssnande och lärande klimat. Visst kvälls- och helgarbete förekommer.

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar vi med &Partners. Du ansöker genom att skicka in ditt CV samt besvarar frågor via denna länk. Vi kommer att arbeta löpande med urval så skicka därför in din ansökan snarast möjligt. Sista ansökningsdag är 2024-08-15.
 
Titta även igenom Region Gävleborgs kulturplan och uppdragsöverenskommelser via denna länk
 
För mer information är du välkommen att kontakta: 


Sofia Cohn, rekryteringskonsult på &Partners 
Telefon: 073-521 65 79

Mail: sofia.cohn@andpartners.se
 
Anna-Karin Berglund, facklig företrädare Fackförbundet Scen och film, lokalavdelning 25
Telefon: 072-225 63 84
Mail: anna-karin.berglund@folkteaterngavleborg.se